Imker Johan Dirks

Heerlijke honing, rechtstreeks van imker Johan Dirks, die vind je in Kloosterburen. Johan imkert inmiddels al sinds 1983. Eerst keek hij vanaf de zijlijn de kunst van het imkeren af bij anderen en toen het vuurtje eenmaal was aangewakkerd volgde hij een bijencursus.
honingvan de imkerDe opgedane kennis kon hij vervolgens op de bijenstal in de wijk Lewenborg in Groningen in praktijk brengen. Gaandeweg leerde hij, met vallen en opstaan, veel bij vanaf het moment dat hij zijn eerste, eigen bijenvolk kreeg.

In 1992 verhuisden Johan en zijn vrouw naar Kloosterburen, naar een huis met 30 are grond er achter. Ze plantten er een bos aan met een variatie aan bloeiende loofbomen en struiken en creëerden zo een waar paradijs voor de bijen. Niet alleen in hun eigen bos, maar ook op de akkers en weilanden in de omgeving doen de bijen zich tegoed aan stuifmeel en nectar voor de productie van de overheerlijke honing. Voor Johan is het elke keer weer een verrassing hoe het bijenjaar zal gaan verlopen. Dat onbekende, het onverwachte is voor hem eigenlijk het allerleukste aan het imkeren. ‘Er valt nog zoveel te leren’ aldus Johan ‘hoe ontstaat bijvoorbeeld de koningin en hoe kan het dat een heel bijenvolk opeens is verdwenen?’ Dat zijn slechts enkele van de raadsels waar nog geen duidelijk antwoord op is….

Wie belangstelling heeft is van harte welkom. Johan vertelt graag over zijn passie voor bijenhouden.

www.imkerijkloosterburen.nl

Meer uit de gemeente

Robertine Romeny – Biografische verkenningen

Robertine Romeny woont in Mensingeweer en heeft een praktijk als biografisch coach en docent van cursussen autobiografisch schrijven. Lees verder

Lees verder

Hanna van der Linden – volop in beweging

Hanna van der Linden woont sinds mei 2017 in Kleine Huisjes, bij Kloosterburen. Daarvoor woonde ze in Amsterdam waar ze…

Lees verder

Het Krasse Kruid – Duurzame workshops in Molenrij

In 2000 hebben Ester van Joolen en Bas Bijl een dorpsboerderij in Molenrij gekocht en geheel verbouwd. Ook runnen ze…

Lees verder