Goede Vissers en Proeflokaal ’t Ailand

Jan en Barbara Geertsema uit Lauwersoog. In 2011 opende Carlo Petrini, oprichter en voorzitter van Slow Food International, Proeflokaal ’t Ailand van Goede Vissers – ‘vissers met respect voor de zee’.
jan en barbaraJan en Barbara zijn Goede Vissers, vissers die de bodem, zeezoogdieren en het zeemilieu zo veel mogelijk sparen. Maar hoe gaat dat dan in zijn werk? Jan en Barbara maken onder andere gebruik van de staand-want methode op daartoe zorgvuldig uitgekozen plekken. In zee wordt een staand net geplaatst met mazen die precies groot genoeg zijn voor de vissen die ze op die specifieke plek willen vangen. Te grote vissen komen niet vast te zitten, te kleine vissen zwemmen er doorheen. Hierdoor is er eigenlijk heel weinig bijvangst.

De vis die ze op deze manier vangen verkopen ze op markten in Utrecht en Amsterdam, maar ook in hun informatie- en vislokaal ’t Ailand in Lauwersoog. Daar kun je niet alleen super verse vis krijgen, maar je kunt je meteen alles laten uitleggen over de werkwijze van de Goede Vissers. Want ook dat is een belangrijk deel van hun gedrevenheid om op een verantwoorde manier lekkere vis te serveren.

ailand_1024Elke vrijdag, zaterdag en zondag geopend van 11.00 tot 18.00 uur. Meer info: www.goedevissers.nl

Meer uit de gemeente

Herberg het Klooster – voor ONTWIKKELING en ZIJN

Wij, Marlies en Inge Pastoor-Schultze, wonen en werken sinds 8 augustus 2018 in het klooster van Kloosterburen, waar we 18.08.18…

Lees verder

Robertine Romeny – Biografische verkenningen

Robertine Romeny woont in Mensingeweer en heeft een praktijk als biografisch coach en docent van cursussen autobiografisch schrijven. Lees verder

Lees verder

Hanna van der Linden – volop in beweging

Hanna van der Linden woont sinds mei 2017 in Kleine Huisjes, bij Kloosterburen. Daarvoor woonde ze in Amsterdam waar ze…

Lees verder