Ronde van Kloosterburen

De Ronde van Kloosterburen, een officiële KNWU wedstrijd, is een jaarlijks wielerevenement met Rabo Dikke Banden Race, Nationaal Jeugd Toernooi, Wedstrijden voor Dames en Heren, een Funklasse en de Uienbokaal.ronde van kloosterburenIn 1954 werd voor de eerste keer, alléén door heren, de Ronde van Kloosterburen gereden maar in 1981 werd vanwege gebrek aan interesse de (voorlopig) laatste ronde gefietst.

Oud renner Jan Konijn dacht echter nog vaak met veel plezier terug aan die goede oude tijd en zocht naar mogelijkheden om de Ronde nieuw leven in te blazen. Zijn enthousiasme bracht hij over op een aantal dorpsgenoten die samen met hem het stokje weer oppakten en in 2011 de 31ste Ronde van Kloosterburen op touw zetten.

Inmiddels is het evenement uitgegroeid tot een waar spektakel voor kinderen, dames, heren en, niet te vergeten, voor de toeschouwers. De renners razen met grote snelheden door het centrum van het dorp, de Rabo Dikke Banden Race trekt elk jaar rond de 100 schoolkinderen die de benen uit hun lijf fietsen en het Nationaal jeugdtoernooi neemt eveneens een belangrijke plaats in. De Funklasse is voor renners zonder licentie, woonachtig in gemeente De Marne en de Uienbokaal is een wisselprijs in de vorm van een grote ui.

Bij de Ronde van Kloosterburen zijn meer dan zestig vrijwilligers uit de omliggende dorpen betrokken. De Ronde is tevens het startsein voor de feestweek met als afsluiter het spectaculaire ‘biervatrollen’.

zaterdag 9 juli wordt de 37-ste Ronde van Kloosterburen gereden.
Website: www.rondevankloosterburen.com

Meer uit de gemeente

Sport Evenementen

Op sportief gebied kom je in ons gebied ruimschoots aan je trekken. Klik op het evenement om meteen naar de…

Lees verder

Halve marathon – Lauwersoog – Ulrum

Wat begon met een wild plan op de achterkant van een bierviltje is inmiddels uitgegroeid tot een jaarlijks evenement waaraan…

Lees verder

Colin Archer Memorial Race Lauwersoog

16 juli 2016. De Colin Archer Memorial Race is een zeezeilwedstrijd van Lauwersoog naar Larvik, Noorwegen. De afstand bedraagt 390…

Lees verder