Slag om Zoutkamp

Waan je in de zestiende eeuw, leef mee met Freya en haar geliefde en beweeg je tussen Spanjaarden, wijnboeren, kantklosters en barbieren. Slag om Zoutkamp, 17 september 2016. 

slag_om_zoutkamp

Tijdens het historisch festival De Slag om Zoutkamp op 16, 17 en 18 september 2016 kun je het allemaal ‘live’ meemaken.

Acteurs en figuranten voeren dan het spektakel ‘De Verovering van Soltcamp’ op. Het stuk is een liefdesverhaal dat zich afspeelt in het jaar 1589, de tijd dat de Spanjaarden Nederland bezetten. Freya, een echte Soltcampse, verliest haar hart aan een huursoldaat die aan de kant van de Spanjaarden vecht. Zij neemt bezoekers in het stuk mee door de straten van Zoutkamp, langs historische gebouwen en locaties en langs de markt waar we de smid, de touwslager en de palingroker aan het werk zien. Muzikanten, fratsenmakers en toneelspelers zorgen voor ouderwets vermaak: een goochelaar, een dansend hondje, een waarzegster. Genoeg te beleven dus. En hoe het afloopt met Freya? Daarvoor moet je zelf gaan kijken.

www.slagomzoutkamp.nl

Contactinfo: Churchillweg 14
9974 PC Zoutkamp
Tel: 06-25557167

Meer uit de gemeente

Zomerse kunst- en tuinenroute op het Groninger Hogeland 2019

Tuin Kunst Hogeland springt tussen 8 en 23 juni uit de band met een avontuurlijk en gevarieerd festival en trekroute…

Lees verder

Sport Evenementen

Op sportief gebied kom je in ons gebied ruimschoots aan je trekken. Klik op het evenement om meteen naar de…

Lees verder

Ronde van Kloosterburen

De Ronde van Kloosterburen, een officiële KNWU wedstrijd, is een jaarlijks wielerevenement met Rabo Dikke Banden Race, Nationaal Jeugd Toernooi,…

Lees verder