Aan tafel!

Heb je geen zin om in je eentje te eten of vind je het gewoon leuk om een keer met een geheel nieuw gezelschap aan tafel te gaan, dan zijn er in De Marne genoeg mogelijkheden.

In meerdere dorpen kun je lekker eten met goed gezelschap. Iedere plek heeft een geheel eigen invalshoek. Wie eenmaal de smaak te pakken heeft kan elke week wel op een andere plek in De Marne terecht. Hieronder hebben we een aantal dorpsdiners voor je op een rijtje gezet.


Wongema Hornhuizen – 1e vrijdag van de maand
Lekker eten wat de kok van de maand voor je in petto heeft, een drie-gangen maaltijd voor weinig geld, in huiselijke sfeer. Dat is het idee van de eerste vrijdag van de maand. Bijpraten, een spelletje doen, samen met bekenden of nieuwe gezichten aan grote tafels. Een terloopse ontmoeting aan het eind van de wereld.

Kosten: excl drankjes € 15,00, soms € 22,50, afhankelijk van de kok en de gelegenheid. www.wongema.nl/#agenda


Toes Toavel Kloosterburen – laatste zaterdag van de maand
Veganistische maaltijd met een optreden van zanger/componist Arnold Veeman en iedere maand vertelt een bevriende kunstenaar iets over zijn of haar werk. Ze verdiepen zich graag in het uitzoeken van verdwenen informatie over de voedende en helende werking van planten (meest aangeduid als onkruid) uit de natuur, waar ze vervolgens de heerlijkste veganistische gerechten mee maken. Je deelt de tafel met bekenden en soms met onbekenden die je tijdens het eten beter leert kennen.

Kosten: € 20,19 www.toestoavel.nl


Eetsalon Pieterburen – 2e woensdag de maand
Maandelijks samen eten in het dorpshuis. Huiskamermenu, eten wat de pot schaft. De salon in het dorpshuis wordt elke tweede woensdag van de maand omgetoverd tot EetSalon. Vrijwilligers koken dan een fantastisch driegangenmenu voor hun gasten. Vanaf 18.00 uur.

Kosten: € 10,00 .
www.dorpshuispieterburen.nl/activiteiten/eetsalon


Abraham’s Mosterdmakerij  Eenrum – ‘gezellig samen eten’!
Iedereen die het leuk vindt om eens met een ander gezelschap aan tafel te zitten kan tweemaal per maand tussen de middag aanschuiven voor een warme tweegangen maaltijd. Het is vooral een leuk uitstapje, waarbij je misschien nieuwe mensen leert kennen en verrassende gesprekken zult voeren aan de eettafel! Gasten krijgen een stempelkaart waarmee ze iedere 5e keer helemaal gratis kunnen komen eten! Wat er op het menu staat is steeds weer een verrassing! Met dieetwensen wordt rekening gehouden bij opgave vooraf.

Kosten: incl water € 9,00 www.abrahamsmosterdmakerij.nl/agenda/gezellig-samen-eten.html


Groene tafel Molenrij – oktober, november en december
Omdat Alma Huisken en Doortje Stelwagen van de Groene Luwte vaak gevraagd werd of ze de recepten uit hun boeken ook eens voor hun lezers wilden koken, ontstond het initiatief ‘De Groene Tafel’: biologische diners met producten uit eigen tuin en streek. Maar dat was niet de enige reden. ‘Het heeft iets – qua sfeer – om in herfst en winter iets te organiseren. De gasten komen handenwrijvend binnen uit het donker, snuiven de geur op uit de keuken en hebben er echt zin in!’ aldus Alma. De biologische Groene Tafel diners worden georganiseerd in oktober, november en december bij de Groene Luwte in Molenrij.

Kosten: ca. € 29,50 excl drankjes. www.degroeneluwte.nl/activiteiten/de-groene-tafel


Schuif aan Tafel – Leens

Ook in Leens wordt drie keer per jaar een gezamenlijke maaltijd georganiseerd door DoeZoo en de gezamenlijke diakonieën. Deze maaltijd is gratis voor inwoners van Leens. Data worden bekend gemaakt middels flyers en posters en doordat inwoners elkaar op de hoogte brengen.

 


Data (voor zover bekend) kunt u ook terugvinden op de agenda van MarneCultuur.

Vaste data:
1e vrijdag van de maand                 Wongema Hornhuizen (18.00)
1e zaterdag van de maand              Toestoavel Kloosterburen (18.00)
2e woensdag van de maand           Eetsalon Pieterburen (18.00)

Meer uit de gemeente

Werken aan de Dorpen

De komende 2 jaar wil gemeente De Marne met het project ‘Werken aan de Dorpen’ de inwoners helpen met leefbaarheids-en…

Lees verder

VIDEO | Uitwaaien tussen meer en zee! Belevingstocht Lauwersom

Gedeputeerde Henk Staghouwer van Provincie Groningen opent de nieuwe belevingstocht Lauwersom. De tocht gaat langs de mooiste plekjes in Lauwersoog,…

Lees verder

Mountainbike route in het Lauwersmeergebied

Sinds het voorjaar van 2017 heeft het Lauwersmeergebied een prachtige Mountain Bike route dwars door de bossen.Lees verder

Lees verder