Breicafé Eenrum

Onder het motto ‘Brei je mee?! Haak je aan?!’ richtten Margriet Post en Emma van Dijk in 2014 breicafé ‘De Draad’ in Eenrum op. wolEmma had in Mensingeweer de bushalte aangekleed met prachtig haakwerk en dat gaf Margriet net dat duwtje om haar idee daadwerkelijk, en met succes, uit te voeren.

De breigroep komt elke twee weken samen in het dorpshuis ‘de Oude School’ in Eenrum. Alle leden delen dezelfde passie. Al breiend en hakend en vooral kletsend vliegen de avonden dan ook voorbij. Soms worden er tijdens het breicafé workshops gegeven en in april 2016 heeft een deel van de groep in het Fries Museum in Leeuwarden ‘live’ gebreid tijdens de tentoonstelling ‘Breien’. Hartstikke leuk om te doen, vooral ook omdat bezoekers heel enthousiast reageerden.

Op 20 september 2016 start het breicafé weer. Om de 14 dagen, in de even weken op dinsdagavond van 19.30 tot 21.30uur. Deelname kost € 2 per keer voor de huur van de ruimte.

Meer uit de gemeente

Werken aan de Dorpen

De komende 2 jaar wil gemeente De Marne met het project ‘Werken aan de Dorpen’ de inwoners helpen met leefbaarheids-en…

Lees verder

VIDEO | Uitwaaien tussen meer en zee! Belevingstocht Lauwersom

Gedeputeerde Henk Staghouwer van Provincie Groningen opent de nieuwe belevingstocht Lauwersom. De tocht gaat langs de mooiste plekjes in Lauwersoog,…

Lees verder

Film Waatersvloed 1717

Stichting Behoud Bibliotheek De Marne liet onlangs een film maken over de Kerstvloed van 1717. Aan de hand van de schitterende filmbeelden en boeiende…

Lees verder