Community Films

Praktische tips voor het maken van je eigen video.  Online tips voor iedereen die het leuk vindt een steentje bij te dragen aan het promoten van ons bijzondere gebied. Voor inwoners, organisaties, stichtingen en ouderen.

CommunityFilms.nl is voor iedereen die een initiatief of bedrijf bekend wil maken, bijzondere verhalen van (groot)ouders op wil nemen, een promotiefilm wil laten maken met zelf geschoten beelden, live streamen of gewoon een leuk filmpje wil maken met een smartphone, tablet of camera. De website Community Films zit bomvol tips om zelf aan de slag te gaan, over programma’s, social media en apparatuur. 

Community Films is een initiatief van Stichting Hogeland in Beeld. De stichting initieert met name projecten om het Noordelijk deel van Groningen op positieve wijze in beeld te brengen. Door het gebruik van nieuwe media te bevorderen en mensen de tools te geven om zelf te gaan filmen, willen ze de vele kwaliteiten van het gebied, de bijzondere producten, en de (vaak kleinschalige) initiatieven nóg zichtbaarder maken. 

Voor mensen die meer advies nodig hebben voordat ze beginnen, zijn er workshops op maat om vragen te kunnen stellen over hoe je een onderneming, initiatief of organisatie zichtbaarder kunt maken. De mogelijkheden van smartphones, camera’s, live streaming en social media worden besproken, en je krijgt persoonlijk advies over hoe je een eigen film maakt of kunt laten maken. 

Website: CommunityFilms.nl

Meer uit de gemeente

Zomerse kunst- en tuinenroute op het Groninger Hogeland 2019

Tuin Kunst Hogeland springt tussen 8 en 23 juni uit de band met een avontuurlijk en gevarieerd festival en trekroute…

Lees verder

Werken aan de Dorpen

De komende 2 jaar wil gemeente De Marne met het project ‘Werken aan de Dorpen’ de inwoners helpen met leefbaarheids-en…

Lees verder

VIDEO | Uitwaaien tussen meer en zee! Belevingstocht Lauwersom

Gedeputeerde Henk Staghouwer van Provincie Groningen opent de nieuwe belevingstocht Lauwersom. De tocht gaat langs de mooiste plekjes in Lauwersoog,…

Lees verder