Koor Noorderstem

Eind 2014 nam Jan Lameris uit Vierhuizen het initiatief tot het oprichten van een nieuw koor. Op 3 december 2015 werd officieel de vereniging Noorderstem opgericht.

Eind 2014 nam Jan Lameris uit Vierhuizen het initiatief tot het oprichten van een nieuw koor.  Op 3 december 2015 werd officieel de vereniging Noorderstem opgericht.

Doel van de vereniging is “..het serieus beoefenen van de zangkunst onder leiding van een inspirerende dirigent, zulks met name in de gemeente De Marne en omgeving, zodat tevens een rustpunt wordt geboden in de hectiek van het dagelijks leven”. Beide komen royaal aan bod, niet alleen tijdens de wekelijkse repetities in het Marnehoes in Wehe-den Hoorn, maar ook gedurende de al bijna traditionele repetitiedag in november in Vierhuizen. Laatstgenoemde dag wordt afgesloten met een gezellig samenzijn. Niet alleen de kookkunst van de leden wordt dan getoetst maar ook de behendigheid bijvoorbeeld bij het stoelendansen.

Wat betreft het repertoire stond tot nu toe muziek uit Oost-Europa en liederen van diverse Europese componisten vanaf de tweede helft van de negentiende eeuw centraal. Voor het volgende concert staan Engelse componisten op het programma. Naast composities uit de vorige eeuw worden ook een aantal madrigalen uit de 16e eeuw gezongen.

Meer informatie: jan.lamerisvdm@freeler.nl

Meer uit de gemeente

Zomerse kunst- en tuinenroute op het Groninger Hogeland 2019

Tuin Kunst Hogeland springt tussen 8 en 23 juni uit de band met een avontuurlijk en gevarieerd festival en trekroute…

Lees verder

Werken aan de Dorpen

De komende 2 jaar wil gemeente De Marne met het project ‘Werken aan de Dorpen’ de inwoners helpen met leefbaarheids-en…

Lees verder

VIDEO | Uitwaaien tussen meer en zee! Belevingstocht Lauwersom

Gedeputeerde Henk Staghouwer van Provincie Groningen opent de nieuwe belevingstocht Lauwersom. De tocht gaat langs de mooiste plekjes in Lauwersoog,…

Lees verder