Werken aan de Dorpen

De komende 1,5 jaar wil Gemeente De Marne met het project ‘Werken aan de Dorpen’ de dorpen invulling laten geven aan de leefbaarheids-en vitaliteitsplannen en daarbij helpen. Deze invulling vindt plaats in samenhang en combinatie met opgaven en wensen vanuit de gemeente. 

Concrete plannen
Alle 21 dorpen worden gevraagd om met concrete plannen te komen en deze plannen vóór 15 oktober a.s. in te dienen. Om een helder beeld te geven van het proces is er een Flyer waarin te zien is hoe het proces verloopt en wat belangrijke data zijn. Elk plan moet zodanig zijn uitgewerkt dat er een begroting gemaakt kan worden van de investering. Het projectteam gaat daarbij helpen en biedt deskundigheid aan onder andere op het gebied van civiel techniek, groenadvies, stedenbouwkunde en verkeerskunde.


Kansrijk?
Waar moeten de plannen aan voldoen, wat zijn kansrijke plannen? De plannen moeten gaan over vitale dorpen, een fysieke ingreep zijn, de kwaliteit van de woon- en leefomgeving verhogen, maatschappelijke draagvlak hebben, een knelpunt oplossen en binnen een redelijke termijn uitvoerbaar zijn. Voor de uitvoering van de diverse projecten is ca € 1.000.000 beschikbaar.

Dorpenmarkt
Plannen die niet in aanmerking komen voor een bijdrage uit Werken aan de Dorpen willen wij op weg helpen om deze anderszins te realiseren. Op 19 september a.s. is er vanaf 19:30 uur een Dorpenmarkt waar de dorpen elkaar kunnen ontmoeten. Er zullen ook marktkramen staan met o.a. subsidiegevers, info over energie en duurzaamheid en de dorpen kunnen aan elkaar hun ideeën laten zien.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het dorpscontact van uw eigen dorp (zie onderstaande flyer) of met mevr. K. de Graaf op nummer 0595-575 500.

Flyer WadD Gem-De Marne (pdf)

 

Meer uit de gemeente

Film Waatersvloed 1717

Stichting Behoud Bibliotheek De Marne liet onlangs een film maken over de Kerstvloed van 1717. Aan de hand van de schitterende filmbeelden en boeiende…

Lees verder

Schatkoamer Ollerom – Wie wat bewaart heeft wat

Sinds januari 2015 verzamelt een groep vrijwilligers uit Ulrum alles wat ook maar enigszins met Ulrum te maken heeft. Hun…

Lees verder

Mountainbike route in het Lauwersmeergebied

Sinds het voorjaar van 2017 heeft het Lauwersmeergebied een prachtige Mountain Bike route dwars door de bossen.Lees verder

Lees verder