Gezondheidsscans ~ wilt u weten hoe fit uw personeel is?

GezondheidsscansVoortvloeiend uit het Sociaal Akkoord kunnen werkgevers- en werknemersorganisaties sectorplannen indienen in het kader van het verbeteren van de arbeidsmarkt. Het Rijk biedt dan cofinanciering aan. Een van de maatregelen die wordt voorgesteld, is het laten uitvoeren van gezondheidsscans door werkgevers met de bedoeling op basis hiervan in gesprek te gaan met werknemers over gezondheid en leefstijl.

Een gezondheidsscan is een erg goed idee, want het personeel van een bedrijf is het belangrijkste kapitaal van een onderneming! Iedereen wil fitte en gezonde werknemers en de werknemers willen ook graag zo gezond mogelijk zijn. Meer gezondheid betekent minder ziekteverzuim, meer productie en meer plezier in je werk. De gezondheidsscan is een erg goede test voor alle facetten van de gezondheid, zoals conditie, kracht, lenigheid, voeding, mentale stress, bloeddruk, cholesterol etc. Na de test van ongeveer een uur volgt een gesprek tussen de fysiotherapeut en de werknemer waarin de uitslag van de gezondheidsscan wordt besproken. De werkgever krijgt alleen een uitslag van alle deelnemers samen, de privacy van de werknemer is hierdoor gewaarborgd. Zie deze scan als een periodieke controle zoals de APK bij auto’s. Fysiotherapie de Marne heeft ervaring met deze scan en biedt deze uitgebreide gezondheidsscan, die normaal 119 euro kost, aan voor 50 euro.

In 2015 hebben in totaal 12 werknemers van twee kleine tot middelgrote bedrijven uit de gemeente de Marne, een uitgebreide Gezondheidsscan ondergaan. De scan werd uitgevoerd door daarvoor geschoolde medewerkers van Fysiotherapie de Marne & GC Winsum. Dit jaar volgt er opnieuw een PMO (Periodiek Medisch Onderzoek) bij dezelfde mensen om na te gaan of er verbetering is opgetreden!

Door de samenwerking met de gemeente De Marne kost de gezondheidsscan NIETS! Hierover krijgen de ondernemers in de Marne een brief.


Let op! 
Heeft u geen brief ontvangen en heeft u wel personeel. Wat moet u doen?

1. Kijk of jouw bedrijf een sectorplan heeft. Dit kan op: www.sectorplannen.nl/uitleg-sectorplannen
2. Valt jouw bedrijf niet onder een sectorplan, dan kun je contact opnemen met Fysiotherapie de Marne voor een gezondheidsscan voor jouw personeel. De kosten worden door de gemeente via Fysiotherapie de Marne vergoed. Contact: fysioth@filernet.nl

Natuurlijk is het ook mogelijk om een andere Fysiotherapie voor dezelfde gezondheidsscan te raadplegen. Je krijgt dan alleen het bedrag vergoed dat bij Fysiotherapie de Marne wordt gevraagd (kosten 50 euro). Per jaar (2015 t/m 2017) is er budget voor 25 gezondheidsscans.

Let op!
Als je een andere fysiotherapeut benadert, doe je er verstandig aan om vooraf te informeren of het aantal nog niet gehaald is.

 

Meer uit de gemeente

VIDEO | Foodzoekers van De Marne

Foodzoekers van de Marne. Kinderen gaan middels een lesprogramma zelf ontdekken, ervaren en proeven hoe lekker en gezond voedsel wordt gemaakt. Dat…

Lees verder

Eigenwijs (ze) !

Heeft u geen leuke activiteit kunnen ontdekken voor uzelf en/ of heeft u zelf ideeën op het gebied van gezondheid?…

Lees verder

Het GA! Project ~ Blijf Bewegen!

Het programma, dat ongeveer een jaar loopt, is als volgt opgezet: 1. In september ongeveer 3600 inwoners van De Marne van…

Lees verder