Arthur Kruisinga – kunstenaar

Voor het huis van Arthur Kruisinga staat het Kleinste Museum van het Land: een kistje op een in de grond gestoken paal waar een prentbriefkaart rechtop in kan staan, zo groot. Eén kant is open, erin staat het kunstwerkje. Het is een kijkdoos. Er zijn heel wat meer kijkdozen gemaakt: gestolde miniatuurtheatertjes zijn het.

arthur_kruisinga_1Het door Arthur in zijn tuin gebouwde werkplaats-atelier heeft twee wanden en een dakhelft geheel van glas: dit is een grotre kijkdoos. Er kunnen eenvoudige zitbankjes in uitgestald worden voor de toeschouwers om naar het theater in beweging te gaan kijken: het handpoppen- of marionettenspel. Daarnaast is er veel twee-dimensionaal werk te zien: in prentbriefkaartformaat op papier tot groot op doek. Deze zijn veelal collages en schilderijen: hoe groter, hoe abstracter. Het Kleinste Museum is het middelpunt van een waaier die alle kanten uit straalt, weerspiegeld in de glazen wand van het atelier: de kleuren van de regenboog in al haar zichtbare vormen.

www.kruisingapoppenspel.nl

Meer uit de gemeente

Museum de Eenhoorn

In 2018 hebben Bruce de Jonge en Astrid Koper zich in het oude stationsgebouw van Ulrum gevestigd. Daar openden zij…

Lees verder

Constanze Cromwell – Tegelkunst en PolyGlassArt

Constanze heeft zich gespecialiseerd in de Tegelkunst en op het gebied van PolyGlassArt. Zij laat zich in haar werk inspireren…

Lees verder

Beeldende installatie Vliedorp

Twaalf grafzerken en een aantal bomen is alles wat rest van Vliedorp: een dorpje dat ontstond in de middeleeuwen. Lees…

Lees verder