Bertus Onderwater Beeldhouwer

Beeldhouwer Bertus Onderwater uit het Groningse Schouwerzijl weeft vakmanschap, kunstenaarschap en dichtkunst tot een op zichzelf staand kunstwerk. Zijn werk leidt tot een moment van bezinning, uitbundigheid of een stille glimlach.

bertus_onderwaterOnderwater kreeg zijn opleiding aan de Academie Minerva te Groningen. Daarna liep hij stage in de kathedraal van York (GB) en maakte een studiereis naar Italië. Uit bevlogenheid en passie voor het ambacht neemt hij nog altijd regelmatig deel aan workshops in binnen- en buitenland. Die ervaringen zijn zichtbaar in zijn nieuwe werk.

In januari 1998 startte Bertus Onderwater zijn eigen bedrijf Steenhouwerij De Schreef, sinds 2000 gevestigd te Schouwerzijl, gespecialiseerd in het handmatig hakken van teksten in steen. De specifieke kennis van het steenhouwersvak maakte hij zich eigen in de praktijk. Daarnaast volgde hij verschillende cursussen bij het Centrum Natuursteen in Utrecht, Pieter Boudens te Brugge en Tom Perkins te Cambridge.

www.deschreef.nl

Meer uit de gemeente

VIDEO | Houten platencamera van fotograaf Caroline Penris

Eenrum. Naast digitale fotografie maakt Caroline foto's met een antieke balgcamera uit 1900. Caroline neemt ons mee terug in de…

Lees verder

Roel Stolvoort, geïnspireerd door De Ploeg

Opening van een expositie van schilderijen van kunstenaar Roel Stolvoort. Roel vertelt over zijn werk, stijl en onderwerpkeuze, geïnspireerd door…

Lees verder

Caroline Penris – fotograaf

Of het nu gaat om een portret of een documentaire serie: mensen zoals ze zijn in hun gewone bijzonderheid, dat is…

Lees verder