Bertus Onderwater Beeldhouwer

Beeldhouwer Bertus Onderwater uit het Groningse Schouwerzijl weeft vakmanschap, kunstenaarschap en dichtkunst tot een op zichzelf staand kunstwerk. Zijn werk leidt tot een moment van bezinning, uitbundigheid of een stille glimlach.

bertus_onderwaterOnderwater kreeg zijn opleiding aan de Academie Minerva te Groningen. Daarna liep hij stage in de kathedraal van York (GB) en maakte een studiereis naar Italië. Uit bevlogenheid en passie voor het ambacht neemt hij nog altijd regelmatig deel aan workshops in binnen- en buitenland. Die ervaringen zijn zichtbaar in zijn nieuwe werk.

In januari 1998 startte Bertus Onderwater zijn eigen bedrijf Steenhouwerij De Schreef, sinds 2000 gevestigd te Schouwerzijl, gespecialiseerd in het handmatig hakken van teksten in steen. De specifieke kennis van het steenhouwersvak maakte hij zich eigen in de praktijk. Daarnaast volgde hij verschillende cursussen bij het Centrum Natuursteen in Utrecht, Pieter Boudens te Brugge en Tom Perkins te Cambridge.

www.deschreef.nl

Meer uit de gemeente

Museum de Eenhoorn

In 2018 hebben Bruce de Jonge en Astrid Koper zich in het oude stationsgebouw van Ulrum gevestigd. Daar openden zij…

Lees verder

Constanze Cromwell – Tegelkunst en PolyGlassArt

Constanze heeft zich gespecialiseerd in de Tegelkunst en op het gebied van PolyGlassArt. Zij laat zich in haar werk inspireren…

Lees verder

Film Waatersvloed 1717

Stichting Behoud Bibliotheek De Marne liet onlangs een film maken over de Kerstvloed van 1717. Aan de hand van de schitterende filmbeelden en boeiende…

Lees verder