Burdy – Volkszanger uit Ulrum

Al sinds zijn kindertijd timmert Ulrummer Burdy (artiestennaam van Lebertus Lammert Schaap) aan de weg.

Zijn muzikale carrière begon al vroeg, op zijn dertiende, met zijn eigen (illegale) radiostation Motormuis. Zijn muziekkeuze viel zo goed in de smaak dat hij al snel gevraagd werd ook op feestjes en partijen te draaien. Af en toe zong hij dan een deuntje mee en op een goed moment gaf iemand hem de gouden tip eens een cd-tje op te nemen. Hij brak in 1992 door met de meezinger ‘De Vizzers van Soltkamp’ en kreeg landelijke bekendheid met zijn nummer ‘Mit mien ogen dicht’. Inspiratie voor zijn liedjes doet hij op in het dagelijks leven. Hij schrijft over dingen die hij zelf meemaakt. Zo schreef hij bijvoorbeeld het ontroerende nummer ‘Voor heel je leven moet je vechten’ voor een zieke vriend.

Nick Schilder, Thomas Berge en Jan Smit behoren tot zijn kennissenkring maar hij is nooit naast zijn schoenen gaan lopen. Burdy, die jarenlang de kost verdiende als melkboer, geniet met volle teugen van het artiestendom maar hij zit met evenveel plezier achter het stuur van zijn 18 meter lange harmonicabus.

Speciaal voor zijn 25-jarig jubileum kreeg Burdy bezoek van burgemeester Koos Wiersma die niet de beroerdste was en gezellig een deuntje mee zong.

Video: Burdy – Sayonara – DVD Burdy “Vol gas deur Grunnen”

www.burdy.eu

Meer uit de gemeente

VIDEO | Houten platencamera van fotograaf Caroline Penris

Eenrum. Naast digitale fotografie maakt Caroline foto's met een antieke balgcamera uit 1900. Caroline neemt ons mee terug in de…

Lees verder

Roel Stolvoort, geïnspireerd door De Ploeg

Opening van een expositie van schilderijen van kunstenaar Roel Stolvoort. Roel vertelt over zijn werk, stijl en onderwerpkeuze, geïnspireerd door…

Lees verder

Caroline Penris – fotograaf

Of het nu gaat om een portret of een documentaire serie: mensen zoals ze zijn in hun gewone bijzonderheid, dat is…

Lees verder