Christelijk Vrouwenkoor Pro Musica

Christelijk Vrouwenkoor Pro Musica , opgericht in 1989, is een koor met zangeressen uit Leens en omgeving. Momenteel zijn er 22 leden.

pro_musica_leensHet koor wordt gedirigeerd door John Schreurs, onder wiens leiding het koor naam heeft gemaakt door kwalitatief hoogstaande prestaties bij concerten. Goede beoordelingen bij concoursen resulteerden een aantal malen in het winnen van een eerste prijs.

Het repertoire bestaat uit gevarieerde religieuze muziek, van de 17e tot de 20e eeuw. Er wordt zowel a capella als met begeleiding gezongen. Tijdens de concerten is Liesbeth Wildeveld de vaste pianiste. Pro Musica neemt regelmatig deel aan korenfestivals en concerten. Enkele malen per jaar leveren ze hun bijdrage aan een kerkdienst. Een goede traditie is tijdens de kersttijd het kerstconcert in de Petruskerk in Leens.

Voor de agenda van Pro Musica Leens, zie website: www.promusicaleens.nl

Meer uit de gemeente

Ambacht in Het Hogeland

  SchouwerzijlBertus Onderwater, steenhouwerOver De Schreefwww.deschreef.nl ZuurdijkJan Medema, dorscombinatie EenrumCaroline Penris, oude houten balgcamerawww.carolnepenris.nl Abrahams Mosterdmakerijwww.abrahamsmosterdmakerij.nl Eenrumer Klompenwww.eenrumerklompen.nl KruiswegTico Top,…

Lees verder

Museum de Eenhoorn

In 2018 hebben Bruce de Jonge en Astrid Koper zich in het oude stationsgebouw van Ulrum gevestigd. Daar openden zij…

Lees verder

Constanze Cromwell – Tegelkunst en PolyGlassArt

Constanze heeft zich gespecialiseerd in de Tegelkunst en op het gebied van PolyGlassArt. Zij laat zich in haar werk inspireren…

Lees verder