Constanze Cromwell – Tegelkunst en PolyGlassArt

Constanze heeft zich gespecialiseerd in de Tegelkunst en op het gebied van PolyGlassArt. Zij laat zich in haar werk inspireren door alles in haar omgeving. Naast het maken van haar eigen kunstwerken geeft Constanze workshops en cursussen.

Tegelkunst:
Constanze vertaalt de kunst van het mozaïeken op een geheel eigentijdse manier. 3D projecten worden bekleed met een combinatie van Smalti, tegels, polymeerklei en schilderwerk. Naast een uniek gebruik van samengestelde mozaïek materialen gaat veel aandacht uit naar de ontwikkeling en uitvoering van de ondergrond zelf.

PolyGlassArt:
Constanze combineert glaswerk met polymeerklei, waardoor bijzondere kunstwerken ontstaan. Unieke objecten die zich onderscheiden in kleur, vorm en functie. De basis van de meeste werken is van glas. Glas dat vaak al een eerste leven heeft gehad. Zo zijn er schatten te vinden op rommelmarkten en kringloop winkels, maar ook een lege wijnfles kan een volledige metamorfose krijgen. Vazen, flessen en andere vormen krijgen een nieuwe functie, van wierook brander, flessenpost, lamp, klok tot puur esthetische objecten.

Zie voor meer informatie www.tegelkunst.nl

Meer uit de gemeente

Roel Stolvoort, geïnspireerd door De Ploeg

Opening van een expositie van schilderijen van kunstenaar Roel Stolvoort. Roel vertelt over zijn werk, stijl en onderwerpkeuze, geïnspireerd door…

Lees verder

Caroline Penris – fotograaf

Of het nu gaat om een portret of een documentaire serie: mensen zoals ze zijn in hun gewone bijzonderheid, dat is…

Lees verder

Ambacht in Het Hogeland

De Marne, sinds januari 2019 Gemeente Het Hogeland, heeft veel inwoners met creatieve beroepen. Maar hoeveel mensen beheersen eigenlijk nog…

Lees verder