Constanze Cromwell – Tegelkunst en PolyGlassArt

Constanze heeft zich gespecialiseerd in de Tegelkunst en op het gebied van PolyGlassArt. Zij laat zich in haar werk inspireren door alles in haar omgeving. Naast het maken van haar eigen kunstwerken geeft Constanze workshops en cursussen.

Tegelkunst:
Constanze vertaalt de kunst van het mozaïeken op een geheel eigentijdse manier. 3D projecten worden bekleed met een combinatie van Smalti, tegels, polymeerklei en schilderwerk. Naast een uniek gebruik van samengestelde mozaïek materialen gaat veel aandacht uit naar de ontwikkeling en uitvoering van de ondergrond zelf.

PolyGlassArt:
Constanze combineert glaswerk met polymeerklei, waardoor bijzondere kunstwerken ontstaan. Unieke objecten die zich onderscheiden in kleur, vorm en functie. De basis van de meeste werken is van glas. Glas dat vaak al een eerste leven heeft gehad. Zo zijn er schatten te vinden op rommelmarkten en kringloop winkels, maar ook een lege wijnfles kan een volledige metamorfose krijgen. Vazen, flessen en andere vormen krijgen een nieuwe functie, van wierook brander, flessenpost, lamp, klok tot puur esthetische objecten.

Zie voor meer informatie www.tegelkunst.nl

Meer uit de gemeente

Museum de Eenhoorn

In 2018 hebben Bruce de Jonge en Astrid Koper zich in het oude stationsgebouw van Ulrum gevestigd. Daar openden zij…

Lees verder

Film Waatersvloed 1717

Stichting Behoud Bibliotheek De Marne liet onlangs een film maken over de Kerstvloed van 1717. Aan de hand van de schitterende filmbeelden en boeiende…

Lees verder

Ingrid van der Spoel – fotograaf

Een veelvuldig terugkerend thema in het werk van Ingrid Daniella van der Spoel (afgestudeerd aan de Fotoacademie) is de tijdelijkheid…

Lees verder