Flos Pol – Kunst vanuit verbondenheid met de natuur

Flos Pol is geboren in Haarlem en opgegroeid in Meppel. Vanaf 2000 is ze werkzaam als zelfstandig beeldend kunstenaar, maar vanaf haar 35e heeft ze altijd geschilderd.De broer van haar grootvader was de bekende Friese schilder Ids Wiersma (1878-1965). Flos woont sinds eind maart 2017 in Kloosterburen met haar hond Ficko de Hongaarse herder. Haar huis is gelijk ook haar werkruimte.

Ze verhuisde naar Kloosterburen om in de natuur te kunnen blijven wonen en niet op een flatje te belanden in het midden van het land. ‘De natuur hier is prachtig. Ik geniet enorm van de weidsheid, de luchten, het wad, en niet te vergeten alle mooie dorpjes met hun wandel- en fietspaden’ aldus Flos.

Tuinieren is haar grote passie. In zeven jaar veranderde ze een verwaarloosde forellenkwekerij (8000 m2) in Maurik in een natuurlijke wandeltuin, ‘De Garst’, met verschillende borders. De komende jaren gaat Flos aan de slag om van haar kleine tuin in Kloosterburen weer iets bijzonders te maken zodat ze haar beeldend werk kan laten samengaan met  een bezoek aan haar huis, atelier en tuin.

www.flospol.nl

 

Meer uit de gemeente

VIDEO | Houten platencamera van fotograaf Caroline Penris

Eenrum. Naast digitale fotografie maakt Caroline foto's met een antieke balgcamera uit 1900. Caroline neemt ons mee terug in de…

Lees verder

Roel Stolvoort, geïnspireerd door De Ploeg

Opening van een expositie van schilderijen van kunstenaar Roel Stolvoort. Roel vertelt over zijn werk, stijl en onderwerpkeuze, geïnspireerd door…

Lees verder

Caroline Penris – fotograaf

Of het nu gaat om een portret of een documentaire serie: mensen zoals ze zijn in hun gewone bijzonderheid, dat is…

Lees verder