Flos Pol – Kunst vanuit verbondenheid met de natuur

Flos Pol is geboren in Haarlem en opgegroeid in Meppel. Vanaf 2000 is ze werkzaam als zelfstandig beeldend kunstenaar, maar vanaf haar 35e heeft ze altijd geschilderd.De broer van haar grootvader was de bekende Friese schilder Ids Wiersma (1878-1965). Flos woont sinds eind maart 2017 in Kloosterburen met haar hond Ficko de Hongaarse herder. Haar huis is gelijk ook haar werkruimte.

Ze verhuisde naar Kloosterburen om in de natuur te kunnen blijven wonen en niet op een flatje te belanden in het midden van het land. ‘De natuur hier is prachtig. Ik geniet enorm van de weidsheid, de luchten, het wad, en niet te vergeten alle mooie dorpjes met hun wandel- en fietspaden’ aldus Flos.

Tuinieren is haar grote passie. In zeven jaar veranderde ze een verwaarloosde forellenkwekerij (8000 m2) in Maurik in een natuurlijke wandeltuin, ‘De Garst’, met verschillende borders. De komende jaren gaat Flos aan de slag om van haar kleine tuin in Kloosterburen weer iets bijzonders te maken zodat ze haar beeldend werk kan laten samengaan met  een bezoek aan haar huis, atelier en tuin.

www.flospol.nl

 

Meer uit de gemeente

Museum de Eenhoorn

In 2018 hebben Bruce de Jonge en Astrid Koper zich in het oude stationsgebouw van Ulrum gevestigd. Daar openden zij…

Lees verder

Film Waatersvloed 1717

Stichting Behoud Bibliotheek De Marne liet onlangs een film maken over de Kerstvloed van 1717. Aan de hand van de schitterende filmbeelden en boeiende…

Lees verder

Ingrid van der Spoel – fotograaf

Een veelvuldig terugkerend thema in het werk van Ingrid Daniella van der Spoel (afgestudeerd aan de Fotoacademie) is de tijdelijkheid…

Lees verder