Gerlof Alves – Feestelijke hobbies

Al 25 jaar lang verzamelt Gerlof Alves uit Kruisweg kerststallen en winterlandschappen. Van alle onderdelen die hij her en der op de kopt tikt maakt hij steeds nieuwe taferelen.
De eerste kerststal kreeg hij van zijn oma van 95.kerstetalagegerlof-alves Hij repareerde wat er kapot aan was en breidde het stalletje langzaam uit. Gaandeweg kwamen er andere stallen bij en inmiddels heeft hij een behoorlijk verzameling opgebouwd. Slechts één keer per jaar, met kerst, komen de stallen en winterlandschappen van zolder en sinds enkele jaren zijn ze ook voor het publiek te bezichtigen in de etalage van de boekenwinkel, naast de Katholieke kerk in Kloosterburen. De hele etalage is dan gevuld met feestelijk verlichte kerststallen, hetgeen veel bekijks trekt bij passanten en kerkbezoekers.

Behalve de stallen heeft Gerlof nog een andere bijzondere hobby: hij is al sinds jaar en dag Sinterklaas bij allerlei gelegenheden. Daarnaast is hij actief in Carnavalsvereniging Oldeclooster en in Stichting Culturele Activiteiten Kloosterburen (SCAK).

Meer uit de gemeente

Museum de Eenhoorn

In 2018 hebben Bruce de Jonge en Astrid Koper zich in het oude stationsgebouw van Ulrum gevestigd. Daar openden zij…

Lees verder

Constanze Cromwell – Tegelkunst en PolyGlassArt

Constanze heeft zich gespecialiseerd in de Tegelkunst en op het gebied van PolyGlassArt. Zij laat zich in haar werk inspireren…

Lees verder

Film Waatersvloed 1717

Stichting Behoud Bibliotheek De Marne liet onlangs een film maken over de Kerstvloed van 1717. Aan de hand van de schitterende filmbeelden en boeiende…

Lees verder