Het HIP, Informatie Paviljoen Lauwersoog

Het HIP (Het Informatie Paviljoen Lauwersoog). Informatie voor bezoekers over o.a. de visserij, de haven, het waddenerfgoed, het Nationaal Park Lauwersmeer, de ontwikkelingen op Lauwersoog (Proloog) en informatie over recreatie, toerisme en culturele activiteiten in het gebied.

waddenkwartier_hip_webDoor modulaire opbouw kan het HIP gebouw worden verplaatst en weer op andere manieren worden samengesteld. Materialen zijn zoveel mogelijk niet verlijmd en kunnen daardoor eenvoudig worden hergebruikt. De ontwerper van het gebouw is Jeroen van Mechelen.

Gemeente De Marne en de provincie Groningen willen de haven van Lauwersoog aantrekkelijk maken voor bezoekers. Als opmaat daarvoor wordt de voormalige Nordshrimplocatie voor een periode van vijf jaar omgevormd tot Waddenkwartier. Naast Het Informatie Paviljoen (HIP) zijn er nu drie ‘Waddenkwartiermakers’ die met hun onderneming en activiteiten een aantrekkelijk en levendig gebied maken waar de bezoekers van het Lauwersmeergebied graag naartoe gaan.

Locatie HIP: Haven 6, Lauwersoog.
Entree gratis

Openingstijden:
1 april – 30 september: woensdag tot en met zondag 11 – 17 uur.
1 oktober – 31 maart: zaterdag en zondag van 11 -16 uur.
Schoolvakanties: woensdag tot en met zondag 11 – 16 uur.

Meer uit de gemeente

Beeldende installatie Vliedorp

Twaalf grafzerken en een aantal bomen is alles wat rest van Vliedorp: een dorpje dat ontstond in de middeleeuwen. Lees…

Lees verder

Flos Pol – Kunst vanuit verbondenheid met de natuur

Flos Pol is geboren in Haarlem en opgegroeid in Meppel. Vanaf 2000 is ze werkzaam als zelfstandig beeldend kunstenaar, maar vanaf…

Lees verder

Landhuis Oosterhouw

Verscholen tussen monumentale bomen, omgeven door markant haagwerk is het 19e-eeuwse notarishuis bewaard gebleven in zijn oude luister. In het…

Lees verder