Het HIP, Informatie Paviljoen Lauwersoog

Het HIP (Het Informatie Paviljoen Lauwersoog). Informatie voor bezoekers over o.a. de visserij, de haven, het waddenerfgoed, het Nationaal Park Lauwersmeer, de ontwikkelingen op Lauwersoog (Proloog) en informatie over recreatie, toerisme en culturele activiteiten in het gebied.

waddenkwartier_hip_webDoor modulaire opbouw kan het HIP gebouw worden verplaatst en weer op andere manieren worden samengesteld. Materialen zijn zoveel mogelijk niet verlijmd en kunnen daardoor eenvoudig worden hergebruikt. De ontwerper van het gebouw is Jeroen van Mechelen.

Gemeente De Marne en de provincie Groningen willen de haven van Lauwersoog aantrekkelijk maken voor bezoekers. Als opmaat daarvoor wordt de voormalige Nordshrimplocatie voor een periode van vijf jaar omgevormd tot Waddenkwartier. Naast Het Informatie Paviljoen (HIP) zijn er nu drie ‘Waddenkwartiermakers’ die met hun onderneming en activiteiten een aantrekkelijk en levendig gebied maken waar de bezoekers van het Lauwersmeergebied graag naartoe gaan.

Locatie HIP: Haven 6, Lauwersoog.
Entree gratis

Openingstijden:
1 april – 30 september: woensdag tot en met zondag 11 – 17 uur.
1 oktober – 31 maart: zaterdag en zondag van 11 -16 uur.
Schoolvakanties: maandag tot en met zondag 11 – 17 uur.

Meer uit de gemeente

Ambacht in Het Hogeland

  SchouwerzijlBertus Onderwater, steenhouwerOver De Schreefwww.deschreef.nl ZuurdijkJan Medema, dorscombinatie EenrumCaroline Penris, oude houten balgcamerawww.carolnepenris.nl Abrahams Mosterdmakerijwww.abrahamsmosterdmakerij.nl Eenrumer Klompenwww.eenrumerklompen.nl KruiswegTico Top,…

Lees verder

Museum de Eenhoorn

In 2018 hebben Bruce de Jonge en Astrid Koper zich in het oude stationsgebouw van Ulrum gevestigd. Daar openden zij…

Lees verder

Constanze Cromwell – Tegelkunst en PolyGlassArt

Constanze heeft zich gespecialiseerd in de Tegelkunst en op het gebied van PolyGlassArt. Zij laat zich in haar werk inspireren…

Lees verder