Het HIP, Informatie Paviljoen Lauwersoog

Het HIP (Het Informatie Paviljoen Lauwersoog). Informatie voor bezoekers over o.a. de visserij, de haven, het waddenerfgoed, het Nationaal Park Lauwersmeer, de ontwikkelingen op Lauwersoog (Proloog) en informatie over recreatie, toerisme en culturele activiteiten in het gebied.

waddenkwartier_hip_webDoor modulaire opbouw kan het HIP gebouw worden verplaatst en weer op andere manieren worden samengesteld. Materialen zijn zoveel mogelijk niet verlijmd en kunnen daardoor eenvoudig worden hergebruikt. De ontwerper van het gebouw is Jeroen van Mechelen.

Gemeente De Marne en de provincie Groningen willen de haven van Lauwersoog aantrekkelijk maken voor bezoekers. Als opmaat daarvoor wordt de voormalige Nordshrimplocatie voor een periode van vijf jaar omgevormd tot Waddenkwartier. Naast Het Informatie Paviljoen (HIP) zijn er nu drie ‘Waddenkwartiermakers’ die met hun onderneming en activiteiten een aantrekkelijk en levendig gebied maken waar de bezoekers van het Lauwersmeergebied graag naartoe gaan.

Locatie HIP: Haven 6, Lauwersoog.
Entree gratis

Openingstijden:
1 april – 30 september: woensdag tot en met zondag 11 – 17 uur.
1 oktober – 31 maart: zaterdag en zondag van 11 -16 uur.
Schoolvakanties: maandag tot en met zondag 11 – 17 uur.

Meer uit de gemeente

VIDEO | Houten platencamera van fotograaf Caroline Penris

Eenrum. Naast digitale fotografie maakt Caroline foto's met een antieke balgcamera uit 1900. Caroline neemt ons mee terug in de…

Lees verder

Roel Stolvoort, geïnspireerd door De Ploeg

Opening van een expositie van schilderijen van kunstenaar Roel Stolvoort. Roel vertelt over zijn werk, stijl en onderwerpkeuze, geïnspireerd door…

Lees verder

Caroline Penris – fotograaf

Of het nu gaat om een portret of een documentaire serie: mensen zoals ze zijn in hun gewone bijzonderheid, dat is…

Lees verder