Jano van Gils

Jano van Gils is een architect, of zoals hijzelf zegt een creatief ruimtelijk conceptueel denker, die sinds kort is neergestreken in het dorp Houwerzijl, waar hij woont en werkt.

janovangils_2Zijn visie is dat het binnen de bouwkunst niet zozeer gaat om de techniek van het bouwen, maar de uitdaging zoekt in de verwezenlijking van ambities, de dromen, van de opdrachtgever. Hoe wilt u wonen? Waar komt u tot rust? Wat zijn uw wensen? Jano vertaald dit in heldere driedimensionale schetsen. Hij maakt hierin geen onderscheid tussen architectuur en interieurarchitectuur, dit is onlosmakelijk met elkaar verbonden. Daarbij spelen materiaalgebruik, lichtinval en beleving van ruimte een zeer bepalende rol.

Naast architect heeft Jano als uitvoerder/timmerman ervaring met het bouwproces. En vanuit die positie is hij niet alleen maar idealist, maar ook realist. Oplossingsgericht en in hechte samenwerking met opdrachtgever, aannemer en gemeente begeleidt hij het proces van begin tot eind.

www.burojano.nl

Voor het HIP Lauwersoog heeft Jano van Gils een leestafel met stoelen ontworpen: zee<zout><meer<zoet. Zijn ontwerp werd uitgekozen na een uitnodiging van de gemeente en Stichting Informatievoorziening Nationaal Park Lauwersmeer, aan vormgevers, kunstenaars en ambachtelijke talenten in De Marne, een ontwerp in te dienen. Voor het meest passend ontwerp werd een opdracht verleend.

Meer uit de gemeente

Museum de Eenhoorn

In 2018 hebben Bruce de Jonge en Astrid Koper zich in het oude stationsgebouw van Ulrum gevestigd. Daar openden zij…

Lees verder

Constanze Cromwell – Tegelkunst en PolyGlassArt

Constanze heeft zich gespecialiseerd in de Tegelkunst en op het gebied van PolyGlassArt. Zij laat zich in haar werk inspireren…

Lees verder

Film Waatersvloed 1717

Stichting Behoud Bibliotheek De Marne liet onlangs een film maken over de Kerstvloed van 1717. Aan de hand van de schitterende filmbeelden en boeiende…

Lees verder