Joke Kops

Joke Kops houdt zich al tientallen jaren bezig met zakelijke leiding in kunst en cultuur. Onder haar vroegere projecten behoren o.a. ‘Stipendia 1986’ voor het Ministerie van WVC en ‘Parallel Views’ voor Arti & Amitiae en de Nederlandse Spoorwegen.
Joke_kops

Midden 80-er jaren vertrok Joke naar New York waar ze ongeveer vijftien jaar hoofdzakelijk in theaters werkte. Naast haar functie als zakelijk leider van Meanstreet Productions, werkte ze als Company en General Manager op Broadway.

Na haar terugkomst in Nederland, werkte ze enige jaren voor het NNO en sinds 2007 is ze zelfstandig ondernemer. Enkele van haar projecten: Dutch Touch met Gertie Bruin, drie edities van de Vertel Verder Tocht, Shakespeare Op School, Het Groningstalig Project, Wad Naakt en de tentoonstelling collectie Mader. Ze ondersteunt kunstenaars, gezelschappen en instituten. Momenteel werkt ze aan projecten bij het Nationaal Park Lauwersmeer, Dark Sky Park en aan een veelomvattend voedselproject in De Marne. Joke is grondlegger van de Bende van Acht (ondernemersnetwerk) en Hotel de Marne (virtueel hotel met kleinschalige ondernemers).

www.buroroot.com

Meer uit de gemeente

VIDEO | Houten platencamera van fotograaf Caroline Penris

Eenrum. Naast digitale fotografie maakt Caroline foto's met een antieke balgcamera uit 1900. Caroline neemt ons mee terug in de…

Lees verder

Roel Stolvoort, geïnspireerd door De Ploeg

Opening van een expositie van schilderijen van kunstenaar Roel Stolvoort. Roel vertelt over zijn werk, stijl en onderwerpkeuze, geïnspireerd door…

Lees verder

Caroline Penris – fotograaf

Of het nu gaat om een portret of een documentaire serie: mensen zoals ze zijn in hun gewone bijzonderheid, dat is…

Lees verder