Joke Kops

Joke Kops houdt zich al tientallen jaren bezig met zakelijke leiding in kunst en cultuur. Onder haar vroegere projecten behoren o.a. ‘Stipendia 1986’ voor het Ministerie van WVC en ‘Parallel Views’ voor Arti & Amitiae en de Nederlandse Spoorwegen.
Joke_kops

Midden 80-er jaren vertrok Joke naar New York waar ze ongeveer vijftien jaar hoofdzakelijk in theaters werkte. Naast haar functie als zakelijk leider van Meanstreet Productions, werkte ze als Company en General Manager op Broadway.

Na haar terugkomst in Nederland, werkte ze enige jaren voor het NNO en sinds 2007 is ze zelfstandig ondernemer. Enkele van haar projecten: Dutch Touch met Gertie Bruin, drie edities van de Vertel Verder Tocht, Shakespeare Op School, Het Groningstalig Project, Wad Naakt en de tentoonstelling collectie Mader. Ze ondersteunt kunstenaars, gezelschappen en instituten. Momenteel werkt ze aan projecten bij het Nationaal Park Lauwersmeer, Dark Sky Park en aan een veelomvattend voedselproject in De Marne. Joke is grondlegger van de Bende van Acht (ondernemersnetwerk) en Hotel de Marne (virtueel hotel met kleinschalige ondernemers).

www.buroroot.com

Meer uit de gemeente

Museum de Eenhoorn

In 2018 hebben Bruce de Jonge en Astrid Koper zich in het oude stationsgebouw van Ulrum gevestigd. Daar openden zij…

Lees verder

Constanze Cromwell – Tegelkunst en PolyGlassArt

Constanze heeft zich gespecialiseerd in de Tegelkunst en op het gebied van PolyGlassArt. Zij laat zich in haar werk inspireren…

Lees verder

Film Waatersvloed 1717

Stichting Behoud Bibliotheek De Marne liet onlangs een film maken over de Kerstvloed van 1717. Aan de hand van de schitterende filmbeelden en boeiende…

Lees verder