Laxmi Bickley – musicus

Laxmi Bickley heeft een internationale carrière opgebouwd als violist en altvioliste. Ze genoot haar opleiding aan de Royal Northern College of Music in Manchester, Engeland en daarnaar op het Conservatorium van Amsterdam.Ze speelde bij diverse orkesten en ensembles o.a. Radio Filharmonisch Orkest, Nederlands Bach Vereniging, Collegium Vocale Gent en Anima Eterna, waarbij zij met uitstekend muzikanten als Frans Bruggen, Jos van Veldhoven, Philippe Herreweghe en Jos van Immerseel heeft gewerkt.

LaxmiBickley_web

Laxmi is in Londen geboren en begon met viool en pianoles toen ze 7 jaar was. Zij had het geluk om met beroemde en gedreven leraren te studeren, die haar stimuleerden om al in1974 zelf les te geven op een muziekschool in Londen. Daarnaar heeft ze ook lespraktijken in Manchester en Amsterdam gehad en heeft nog steeds contact met veel van haar oud-leerlingen.

In haar huidige praktijk geeft ze viool- en pianolessen aan kinderen en volwassenen. De vioollessen worden gegeven in een mooie ruimte in Baflo dankzij de gastvrijheid van Huize Stol-Vennemma. De pianolessen worden aan huis gegeven of in haar eigen huis in Molenrij. Laxmi’s grote passie voor allerlei muziekstijlen geeft ze graag door aan haar leerlingen, waardoor zij op inspirerende wijze lesgeeft. Wist u dat het bespelen van een instrument niet alleen goed is voor de motoriek, maar ook de concentratie, het geheugen en het vermogen tot plannen verbeteren? En natuurlijk is muziek maken ook goed voor hart en ziel!

Contact

Tel: 06 40376355
Email: bickley@ziggo.nl

Meer uit de gemeente

Museum de Eenhoorn

In 2018 hebben Bruce de Jonge en Astrid Koper zich in het oude stationsgebouw van Ulrum gevestigd. Daar openden zij…

Lees verder

Constanze Cromwell – Tegelkunst en PolyGlassArt

Constanze heeft zich gespecialiseerd in de Tegelkunst en op het gebied van PolyGlassArt. Zij laat zich in haar werk inspireren…

Lees verder

Film Waatersvloed 1717

Stichting Behoud Bibliotheek De Marne liet onlangs een film maken over de Kerstvloed van 1717. Aan de hand van de schitterende filmbeelden en boeiende…

Lees verder