Rende Zoutewelle

Rende Zoutewelle (1956), fijn houtbewerker en kunstenaar, studeerde ooit in Groningen af in een heel andere richting, namelijk culturele antropologie en geografie.

Rende Zoutewelle

In de eerste fase van zijn kunstenaarschap maakte Rende voornamelijk kistjes, lampen, stoelen, tafels, muzieklessenaars, spelen en sculpturen. Door contacten in de wereld van de kinderrevalidatie, rolde hij in een aanverwant, maar voor hem nieuw vak. Hij maakt nu, in opdracht van instellingen en verzekeringsmaatschappijen, aangepaste meubelen voor gehandicapte kinderen. En hoewel dat het merendeel van zijn tijd beslaat, maakt hij nog altijd graag muzieklessenaars, tafels en andere meubels waarmee hij 25 jaar geleden zijn loopbaan begon.

Behalve houtbewerker is Rende ook fotograaf. Vijftien van zijn foto’s zijn als ansichtkaart door Aurora Publications uitgegeven. Hij exposeert zijn foto’s en maakte foto’s voor meerdere boeken. In de winkel van galerie ‘Nou nog mooier’ te Warfhuizen, is zijn fotoserie over Warfhuizen en omstreken als ansichtkaartenset verkrijgbaar.

Meer uit de gemeente

Museum de Eenhoorn

In 2018 hebben Bruce de Jonge en Astrid Koper zich in het oude stationsgebouw van Ulrum gevestigd. Daar openden zij…

Lees verder

Constanze Cromwell – Tegelkunst en PolyGlassArt

Constanze heeft zich gespecialiseerd in de Tegelkunst en op het gebied van PolyGlassArt. Zij laat zich in haar werk inspireren…

Lees verder

Film Waatersvloed 1717

Stichting Behoud Bibliotheek De Marne liet onlangs een film maken over de Kerstvloed van 1717. Aan de hand van de schitterende filmbeelden en boeiende…

Lees verder