Rense Sinkgraven, schrijver

Rense Sinkgraven is de voormalige stadsdichter van Groningen en studeerde filosofie aan de Rijksuniversiteit Groningen. In 2005 debuteerde hij met de bundel Bombloesem. In 2009 kwam zijn bundel Sloop de stad met tedere woorden uit.

rense-sinkgraven-foto-liesbeth-annokkeeSinkgraven schreef de tekst van het titelnummer van de cd van Frank Boeijen Genade die in 2011 uitkwam. Ook op de cd Een vermoeden van licht staat werk van Sinkgraven: Nachtlokaal en La chambre des étoiles. Al deze gedichten zijn te vinden in zijn laatste bundel Liefde is voor feestdagen (Uitgeverij Liverse).

Sinkgraven combineert regelmatig poëzie met muziek. Zo bracht hij het nummer Eier back uit (met clip) dat een zekere cultstatus heeft verworven. Sinds kort heeft hij een nieuwe band: Uno Basta.

Hij maakt ook beeldende kunst en nam tweemaal deel aan de expositie/veiling De Rijke Buit van het Groninger Forum. Hij woont in Schouwerzijl.

www.rensesinkgraven.blogspot.com

Foto Liesbeth Annokkee

Meer uit de gemeente

Museum de Eenhoorn

In 2018 hebben Bruce de Jonge en Astrid Koper zich in het oude stationsgebouw van Ulrum gevestigd. Daar openden zij…

Lees verder

Constanze Cromwell – Tegelkunst en PolyGlassArt

Constanze heeft zich gespecialiseerd in de Tegelkunst en op het gebied van PolyGlassArt. Zij laat zich in haar werk inspireren…

Lees verder

Film Waatersvloed 1717

Stichting Behoud Bibliotheek De Marne liet onlangs een film maken over de Kerstvloed van 1717. Aan de hand van de schitterende filmbeelden en boeiende…

Lees verder