Rense Sinkgraven, schrijver

Rense Sinkgraven is de voormalige stadsdichter van Groningen en studeerde filosofie aan de Rijksuniversiteit Groningen. In 2005 debuteerde hij met de bundel Bombloesem. In 2009 kwam zijn bundel Sloop de stad met tedere woorden uit.

rense-sinkgraven-foto-liesbeth-annokkeeSinkgraven schreef de tekst van het titelnummer van de cd van Frank Boeijen Genade die in 2011 uitkwam. Ook op de cd Een vermoeden van licht staat werk van Sinkgraven: Nachtlokaal en La chambre des étoiles. Al deze gedichten zijn te vinden in zijn laatste bundel Liefde is voor feestdagen (Uitgeverij Liverse).

Sinkgraven combineert regelmatig poëzie met muziek. Zo bracht hij het nummer Eier back uit (met clip) dat een zekere cultstatus heeft verworven. Sinds kort heeft hij een nieuwe band: Uno Basta.

Hij maakt ook beeldende kunst en nam tweemaal deel aan de expositie/veiling De Rijke Buit van het Groninger Forum. Hij woont in Schouwerzijl.

www.rensesinkgraven.blogspot.com

Foto Liesbeth Annokkee

Meer uit de gemeente

VIDEO | Houten platencamera van fotograaf Caroline Penris

Eenrum. Naast digitale fotografie maakt Caroline foto's met een antieke balgcamera uit 1900. Caroline neemt ons mee terug in de…

Lees verder

Roel Stolvoort, geïnspireerd door De Ploeg

Opening van een expositie van schilderijen van kunstenaar Roel Stolvoort. Roel vertelt over zijn werk, stijl en onderwerpkeuze, geïnspireerd door…

Lees verder

Caroline Penris – fotograaf

Of het nu gaat om een portret of een documentaire serie: mensen zoals ze zijn in hun gewone bijzonderheid, dat is…

Lees verder