Robert van Westendorp ~ kunstenaar

Robert van Westendorp heeft zich gespecialiseerd in het verontrustend verbeelden van de mens. Menselijke tekortkomingen worden meedogenloos blootgelegd, wat een aangenaam onbehagen oproept. Niet voor de teerhartigen, wel voor liefhebbers.

Robert van WestendorpEen expositie van Van Westendorp is als een open zenuw aan de muur. Confronterend, maar ook intrigerend. Je houdt er van of je vindt het vreselijk, een tussenweg is niet mogelijk. Jarenlang werkte hij in een instelling voor kinderen en jeugdigen met een ontwikkelingsstoornis. Hij moet dit werk met mededogen hebben gedaan, want de afgebeelde figuren zijn met compassie geportretteerd. Dit is geen aanklacht tegen gekte, maar een omarming van onvolkomenheden. Verpakt in een realistische schilderstijl en een onopgesmukte verteltrant. Over eenlingen in een onwillige wereld.

De beklemmende beelden van Van Westendorp op je in laten werken? Alsof je een heel zuur snoepje eet. Je bek trekt er van samen, pas later wordt het lekker. En voordat je het weet is de zak leeg.

www.robertvanwestendorp.nl

Meer uit de gemeente

VIDEO | Houten platencamera van fotograaf Caroline Penris

Eenrum. Naast digitale fotografie maakt Caroline foto's met een antieke balgcamera uit 1900. Caroline neemt ons mee terug in de…

Lees verder

Roel Stolvoort, geïnspireerd door De Ploeg

Opening van een expositie van schilderijen van kunstenaar Roel Stolvoort. Roel vertelt over zijn werk, stijl en onderwerpkeuze, geïnspireerd door…

Lees verder

Caroline Penris – fotograaf

Of het nu gaat om een portret of een documentaire serie: mensen zoals ze zijn in hun gewone bijzonderheid, dat is…

Lees verder