Sarah Zoutewelle-Morris

Sarah Zoutewelle-Morris (1949) is een Amerikaanse kunstenares. Samen met haar man Rende, die meubelmaker en houtkunstenaar is, woont ze in Warfhuizen.

Sarah Zoutewelle

Tijdens haar 40 jarige loopbaan in beeldende kunst en grafisch ontwerp heeft Sarah internationaal gewerkt als kalligraaf, illustratrice, boek ontwerpster en docent creatieve vakken. Daarnaast heeft ze replica’s van 17e eeuwse klavecimbels beschilderd.

Als kunstenaar werkte ze met Stichting Beter Gezelschap vijftien jaar in de gezondheidszorg en als vrijwillig activiteitenbegeleidster was ze vijf jaar lang actief bij de Twaalfhoven in Winsum. Haar ervaringen bundelde ze in haar boek ‘Chocolate Rain, 100 ideas for a creative approach to activities in dementia care’.

In haar blog www.artcalling.wordpress.com schrijft Sarah over alternatieve creatieve richtingen voor kunstenaars zoals zij zelf, die een sociaal betrokkener en meer geëngageerde manier zoeken om kunstenaar te zijn. Om de waardering van fijne handgemaakte, unieke gebruiksvoorwerpen te bevorderen, verkoopt ze in haar winkel/galerie thuis werk van haarzelf, haar man en andere kunstenaars/ambachtslieden.

Meer uit de gemeente

Museum de Eenhoorn

In 2018 hebben Bruce de Jonge en Astrid Koper zich in het oude stationsgebouw van Ulrum gevestigd. Daar openden zij…

Lees verder

Constanze Cromwell – Tegelkunst en PolyGlassArt

Constanze heeft zich gespecialiseerd in de Tegelkunst en op het gebied van PolyGlassArt. Zij laat zich in haar werk inspireren…

Lees verder

Film Waatersvloed 1717

Stichting Behoud Bibliotheek De Marne liet onlangs een film maken over de Kerstvloed van 1717. Aan de hand van de schitterende filmbeelden en boeiende…

Lees verder