Sarah Zoutewelle-Morris

Sarah Zoutewelle-Morris (1949) is een Amerikaanse kunstenares. Samen met haar man Rende, die meubelmaker en houtkunstenaar is, woont ze in Warfhuizen.

Sarah Zoutewelle

Tijdens haar 40 jarige loopbaan in beeldende kunst en grafisch ontwerp heeft Sarah internationaal gewerkt als kalligraaf, illustratrice, boek ontwerpster en docent creatieve vakken. Daarnaast heeft ze replica’s van 17e eeuwse klavecimbels beschilderd.

Als kunstenaar werkte ze met Stichting Beter Gezelschap vijftien jaar in de gezondheidszorg en als vrijwillig activiteitenbegeleidster was ze vijf jaar lang actief bij de Twaalfhoven in Winsum. Haar ervaringen bundelde ze in haar boek ‘Chocolate Rain, 100 ideas for a creative approach to activities in dementia care’.

In haar blog www.artcalling.wordpress.com schrijft Sarah over alternatieve creatieve richtingen voor kunstenaars zoals zij zelf, die een sociaal betrokkener en meer geëngageerde manier zoeken om kunstenaar te zijn. Om de waardering van fijne handgemaakte, unieke gebruiksvoorwerpen te bevorderen, verkoopt ze in haar winkel/galerie thuis werk van haarzelf, haar man en andere kunstenaars/ambachtslieden.

Meer uit de gemeente

VIDEO | Houten platencamera van fotograaf Caroline Penris

Eenrum. Naast digitale fotografie maakt Caroline foto's met een antieke balgcamera uit 1900. Caroline neemt ons mee terug in de…

Lees verder

Roel Stolvoort, geïnspireerd door De Ploeg

Opening van een expositie van schilderijen van kunstenaar Roel Stolvoort. Roel vertelt over zijn werk, stijl en onderwerpkeuze, geïnspireerd door…

Lees verder

Caroline Penris – fotograaf

Of het nu gaat om een portret of een documentaire serie: mensen zoals ze zijn in hun gewone bijzonderheid, dat is…

Lees verder