Sienemarne filmhuisfilms, Schouwerzijl

Voor bijzondere films kun je in De Marne terecht bij Sienemarne in ‘t Zylhoes in Schouwerzijl. Per seizoen worden daar negen kwaliteitsfilms vertoond van het genre filmhuisfilm. Een keer per jaar organiseert Sienemarne een speciale avond met een gezamenlijke maaltijd voorafgaand aan de film.

SienemarneSienemarne werd in 1979 opgericht en is een initiatief van een groep enthousiaste zorgverleners die wat leuks wilden organiseren voor mensen die vanwege hun handicap niet zo snel de deur uit konden. Men creeerde de mogelijkheid om een ‘bioscoopje te pikken’ op verschillende lokaties in De Marne. Inmiddels heeft Sienemarne zich ontwikkeld tot een heus filmhuis met een vaste lokatie. Elke derde zaterdag van de maand komen tussen de twintig en zestig liefhebbers uit Winsum, Warfhuizen, Leens en andere dorpen in de buurt naar Schouwerzijl om voor een schappelijke prijs te genieten van een met zorg uitgekozen film.

In de maanden juni, juli en augustus is er een zomerstop. www.sienemarne.nl

Meer uit de gemeente

Werken aan de Dorpen

De komende 2 jaar wil gemeente De Marne met het project ‘Werken aan de Dorpen’ de inwoners helpen met leefbaarheids-en…

Lees verder

VIDEO | Uitwaaien tussen meer en zee! Belevingstocht Lauwersom

Gedeputeerde Henk Staghouwer van Provincie Groningen opent de nieuwe belevingstocht Lauwersom. De tocht gaat langs de mooiste plekjes in Lauwersoog,…

Lees verder

Museum de Eenhoorn

In 2018 hebben Bruce de Jonge en Astrid Koper zich in het oude stationsgebouw van Ulrum gevestigd. Daar openden zij…

Lees verder