Stephen Beale Kunstenaar

Kunstenaar Stephen Beale groeide op onder de rook van Londen maar woont nu in Houwerzijl op het Hoogeland van Groningen.

Stephen_sitting_man

Zijn interesse in beeldhouwen is min of meer toevallig ontstaan als tijdverdrijf tijdens het liften in Australië. In de tijd die hij wachtend langs de kant van de weg doorbracht, kerfde hij een twintigtal houten beeldjes. Door elk werkstuk van alle kanten in zijn handpalm te kunnen bekijken, kon hij vanuit ieder punt als het ware een ander beeld zien. Hoe vormen en vlakken in elkaar vloeien of met elkaar botsen, boeide hem toen net zoveel als nu.

Die eerste beelden zijn een zeer dierbaar en belangrijk deel van zijn ontwikkeling en vormen een inspiratie bron voor later werk. Stephen maakt behalve beelden ook buitengewone kasten, levensgrote houten figuren, stenen beelden, straattekening en realistische borstbeelden. Sinds kort is daar een unieke urinoir aan toegevoegd in de vorm van een klomp, het zogeheten Klompinoir.

www.stephenbeale.nl

Atelier van Stephen Beale, 360 graden foto:

Artist Stephen Beale in his studio – Spherical Image – RICOH THETA

 

Meer uit de gemeente

VIDEO | Houten platencamera van fotograaf Caroline Penris

Eenrum. Naast digitale fotografie maakt Caroline foto's met een antieke balgcamera uit 1900. Caroline neemt ons mee terug in de…

Lees verder

Roel Stolvoort, geïnspireerd door De Ploeg

Opening van een expositie van schilderijen van kunstenaar Roel Stolvoort. Roel vertelt over zijn werk, stijl en onderwerpkeuze, geïnspireerd door…

Lees verder

Caroline Penris – fotograaf

Of het nu gaat om een portret of een documentaire serie: mensen zoals ze zijn in hun gewone bijzonderheid, dat is…

Lees verder