Stephen Beale Kunstenaar

Kunstenaar Stephen Beale groeide op onder de rook van Londen maar woont nu in Houwerzijl op het Hoogeland van Groningen.

Stephen_sitting_man

Zijn interesse in beeldhouwen is min of meer toevallig ontstaan als tijdverdrijf tijdens het liften in Australië. In de tijd die hij wachtend langs de kant van de weg doorbracht, kerfde hij een twintigtal houten beeldjes. Door elk werkstuk van alle kanten in zijn handpalm te kunnen bekijken, kon hij vanuit ieder punt als het ware een ander beeld zien. Hoe vormen en vlakken in elkaar vloeien of met elkaar botsen, boeide hem toen net zoveel als nu.

Die eerste beelden zijn een zeer dierbaar en belangrijk deel van zijn ontwikkeling en vormen een inspiratie bron voor later werk. Stephen maakt behalve beelden ook buitengewone kasten, levensgrote houten figuren, stenen beelden, straattekening en realistische borstbeelden. Sinds kort is daar een unieke urinoir aan toegevoegd in de vorm van een klomp, het zogeheten Klompinoir.

www.stephenbeale.nl

Atelier van Stephen Beale, 360 graden foto:

Artist Stephen Beale in his studio – Spherical Image – RICOH THETA

 

Meer uit de gemeente

Museum de Eenhoorn

In 2018 hebben Bruce de Jonge en Astrid Koper zich in het oude stationsgebouw van Ulrum gevestigd. Daar openden zij…

Lees verder

Constanze Cromwell – Tegelkunst en PolyGlassArt

Constanze heeft zich gespecialiseerd in de Tegelkunst en op het gebied van PolyGlassArt. Zij laat zich in haar werk inspireren…

Lees verder

Film Waatersvloed 1717

Stichting Behoud Bibliotheek De Marne liet onlangs een film maken over de Kerstvloed van 1717. Aan de hand van de schitterende filmbeelden en boeiende…

Lees verder