Theo Onnes kunstenaar

Theo Onnes is vooral bekend geworden door zijn schilderijen van koeien en geiten maar wie meer werk van Theo Onnes bekijkt, ontdekt een wereld waarin ook landschappen en mensen een grote rol spelen. Hij komt uit een schildersfamilie, zijn grootvader, vader en zus, allemaal schilderen ze. 

theo_onnes_koeTheo woont en werkt in het dorp Eenrum en hier op het prachtige Hogeland van Groningen vindt hij een onuitputtelijke inspiratiebron: licht in een sloot, omgeploegd land, de zon op de rug van een geit, de vertedering van een pasgeboren kalf. Hij raakt geïnspireerd door het op het eerste oog zo gewone dagelijkse leven om hem heen. Als schilder is hij de alledaagse dingen met nieuwe verwondering gaan bekijken. In zijn schilderijen laat hij deze verwondering zien.

Samen met zijn vrouw woont hij in het voormalige Raadhuis van Eenrum, een prachtig monumentaal Amsterdamse Schoolpand uit 1930. Theo’s werk is in bezit van particulieren en diverse bedrijfscollecties.

www.theoonnes.nl

Meer uit de gemeente

Roel Stolvoort, geïnspireerd door De Ploeg

Opening van een expositie van schilderijen van kunstenaar Roel Stolvoort. Roel vertelt over zijn werk, stijl en onderwerpkeuze, geïnspireerd door…

Lees verder

Ambacht in Het Hogeland

De Marne, sinds januari 2019 Gemeente Het Hogeland, heeft veel inwoners met creatieve beroepen. Maar hoeveel mensen beheersen eigenlijk nog…

Lees verder

Museum de Eenhoorn

In 2018 hebben Bruce de Jonge en Astrid Koper zich in het oude stationsgebouw van Ulrum gevestigd. Daar openden zij…

Lees verder