Vogelkijkhut Jaap Deensgat

Het nationaal Park Lauwersmeer is bij uitstek een paradijs voor vogelliefhebbers. In dit natuurgebied met eilandjes, plassen, grasland en rietkragen broeden vele vogelsoorten en komen tienduizenden grauwe, kol- en brandganzen de winter doorbrengen. De Grutto en de Tureluur broeden er in het voorjaar hun kroost uit en inmiddels is ook de zeearend een vaste gast.

Omdat de polders niet toegankelijk zijn voor publiek is de vogelkijkhut bij het Jaap Deensgat een ideale plek om de vogels ongestoord te bekijken. Met een verrekijker, maar vaak ook met het blote oog, kun je lepelaars, trekvogels, porseleinhoenen, roerdompen en andere vogels spotten.
vogelikijkhut_riet_klnHet pad naar de vogelkijkhut is afgeschermd met rieten matten zodat de vogels in de nabijheid van de hut niet verstoord worden. Voor de ongeoefende vogelspotter hangen er borden met afbeeldingen en omschrijvingen van de vogels die je kunt tegenkomen in het Nationaal Park Lauwersmeer.

Op www.vogelkijkhut.nl kun je zien wat er allemaal wordt waargenomen.

Vogelkijkhut Jaap Deensgat
Strandweg
9976 VS Lauwersoog

Meer uit de gemeente

Ambacht in Het Hogeland

  SchouwerzijlBertus Onderwater, steenhouwerOver De Schreefwww.deschreef.nl ZuurdijkJan Medema, dorscombinatie EenrumCaroline Penris, oude houten balgcamerawww.carolnepenris.nl Abrahams Mosterdmakerijwww.abrahamsmosterdmakerij.nl Eenrumer Klompenwww.eenrumerklompen.nl KruiswegTico Top,…

Lees verder

Museum de Eenhoorn

In 2018 hebben Bruce de Jonge en Astrid Koper zich in het oude stationsgebouw van Ulrum gevestigd. Daar openden zij…

Lees verder

Constanze Cromwell – Tegelkunst en PolyGlassArt

Constanze heeft zich gespecialiseerd in de Tegelkunst en op het gebied van PolyGlassArt. Zij laat zich in haar werk inspireren…

Lees verder