Vogelkijkhut Jaap Deensgat

Het nationaal Park Lauwersmeer is bij uitstek een paradijs voor vogelliefhebbers. In dit natuurgebied met eilandjes, plassen, grasland en rietkragen broeden vele vogelsoorten en komen tienduizenden grauwe, kol- en brandganzen de winter doorbrengen. De Grutto en de Tureluur broeden er in het voorjaar hun kroost uit en inmiddels is ook de zeearend een vaste gast.

Omdat de polders niet toegankelijk zijn voor publiek is de vogelkijkhut bij het Jaap Deensgat een ideale plek om de vogels ongestoord te bekijken. Met een verrekijker, maar vaak ook met het blote oog, kun je lepelaars, trekvogels, porseleinhoenen, roerdompen en andere vogels spotten.
vogelikijkhut_riet_klnHet pad naar de vogelkijkhut is afgeschermd met rieten matten zodat de vogels in de nabijheid van de hut niet verstoord worden. Voor de ongeoefende vogelspotter hangen er borden met afbeeldingen en omschrijvingen van de vogels die je kunt tegenkomen in het Nationaal Park Lauwersmeer.

Op www.vogelkijkhut.nl kun je zien wat er allemaal wordt waargenomen.

Vogelkijkhut Jaap Deensgat
Strandweg
9976 VS Lauwersoog

Meer uit de gemeente

VIDEO | Houten platencamera van fotograaf Caroline Penris

Eenrum. Naast digitale fotografie maakt Caroline foto's met een antieke balgcamera uit 1900. Caroline neemt ons mee terug in de…

Lees verder

Roel Stolvoort, geïnspireerd door De Ploeg

Opening van een expositie van schilderijen van kunstenaar Roel Stolvoort. Roel vertelt over zijn werk, stijl en onderwerpkeuze, geïnspireerd door…

Lees verder

Caroline Penris – fotograaf

Of het nu gaat om een portret of een documentaire serie: mensen zoals ze zijn in hun gewone bijzonderheid, dat is…

Lees verder