Wad’n Klank – Lauwersmeer

Wad’n Klank is de meest noordelijk gevestigde jachthoornblaasgroep in Nederland. Door de geografische ligging hebben zij een speciale band met de (wadden)zee, het Lauwersmeer, de friese en groninger polders.

waddnklankJachthoorns hadden van oorsprong de functie om tijdens de jacht signalen over te brengen. Die functie is, zeker door de uitvinding van de mobiele telefoon, wat verloren gegaan. Maar daarnaast wordt de jachthoorn ook gebruikt om het geschoten wild eer te bewijzen. Door speciale signalen wordt aan het einde van de jacht elk geschoten dier op traditionele wijze eer bewezen. En dankbaarheid voor de cirkel van het leven waarbij het vlees weer dient tot voedsel.

Voor Jachthoorngroep Wad’n Klank staat plezier van het gezamenlijk muziek maken voorop. De oefenavonden zijn dan ook buitengewoon gezellig waarbij allerhande (sterke) jachtverhalen worden uitgewisseld.

Wad’n Klank beschikkt over oefenlocaties in Hantum (Fr) enHouwerzijl (Gr). De jachthoornblaasgroep kent momenteel geen ledenstop. Belangstellenden worden van harte uitgenodigd om eens een oefenavond bij te wonen.

www.waddenklank.nl

Meer uit de gemeente

Museum de Eenhoorn

In 2018 hebben Bruce de Jonge en Astrid Koper zich in het oude stationsgebouw van Ulrum gevestigd. Daar openden zij…

Lees verder

Constanze Cromwell – Tegelkunst en PolyGlassArt

Constanze heeft zich gespecialiseerd in de Tegelkunst en op het gebied van PolyGlassArt. Zij laat zich in haar werk inspireren…

Lees verder

Film Waatersvloed 1717

Stichting Behoud Bibliotheek De Marne liet onlangs een film maken over de Kerstvloed van 1717. Aan de hand van de schitterende filmbeelden en boeiende…

Lees verder