Wouter Wieringa – ontwerper

Wouter Wieringa woont en werkt in Amsterdam en Westernieland. Hij is een ontwerper die geniet van de energie van de stad en van de stilte van het platteland. Sinds 1995 ontwerpt hij huisstijlen, jaarverslagen, autobeletteringen, websites enz. voor een uiteenlopende groep van opdrachtgevers.

Het mooie aan zijn vak vindt Wouter de uitdaging om informatie te ordenen en alle elementen hun plek te geven. Dan ziet het ontwerp er uiteindelijk uit alsof het zo de bedoeling was.

Hij vindt het leuk om als spin in een web te fungeren van van onder anderen drukkers, lithografen, fotografen, illustratoren, tekstschrijvers en webontwikkelaars. Onder de naam zegmaarwouter®/zegmaarmarieke® werkt Wouter samen met Marieke Zwartenkot aan grote projecten, zoals de huisstijl van wooncorporatie Lefier in Groningen, Hoogezand/Stadskanaal en ZuidoostDrenthe (Emmen/Borger).

www.wouterwieringa.nl

Meer uit de gemeente

Museum de Eenhoorn

In 2018 hebben Bruce de Jonge en Astrid Koper zich in het oude stationsgebouw van Ulrum gevestigd. Daar openden zij…

Lees verder

Constanze Cromwell – Tegelkunst en PolyGlassArt

Constanze heeft zich gespecialiseerd in de Tegelkunst en op het gebied van PolyGlassArt. Zij laat zich in haar werk inspireren…

Lees verder

Film Waatersvloed 1717

Stichting Behoud Bibliotheek De Marne liet onlangs een film maken over de Kerstvloed van 1717. Aan de hand van de schitterende filmbeelden en boeiende…

Lees verder