Akkerbouwbedrijf Landgoud Kloosterburen

Landgoud is een biologisch familiebedrijf in Kleine Huisjes bij Kloosterburen. De boerderij van Ale Havenga en zijn vrouw Fenna ligt op nog geen kilometer van de kwelder en het wad, midden in gemeente De Marne op het prachtige Hogeland.landgoud_ale_fenna_havenga_webDe familie Havenga produceert onder anderen witte aalbes, bieslook, mosterdzaad en spelt. De spelt (het oerras Oberkulmer Rotkorn) en de witte aalbes zijn hun bekendste producten die zowel landelijk als regionaal gretig aftrek vinden. Succesnummers zijn dan ook Blanka wijn van de witte aalbessen en een straf speltbiertje, speciaal gebrouwen door Brouwerij Groninger.

Voor hun streekproducten werkt Landgoud nauw samen met lokale ondernemers die de opbrengst van het land verwerken tot een bijzonder eindproduct. Zo wordt de spelt naar Feerwert gebracht waar de molenaar het maalt met een door wind aangedreven molen. Het meel gaat vervolgens naar Bakker Peters in Leens die er heerlijk speltbrood, -crackers en -koek van bakt.  Abrahams Mosterdmakerij  uit Eenrum verwerkt het mosterdzaad dat de familie Havenga verbouwt op ambachtelijke wijze tot de echte Groninger mosterd.

website: www.landgoud.nl

Meer uit de gemeente

Robertine Romeny – Biografische verkenningen

Robertine Romeny woont in Mensingeweer en heeft een praktijk als biografisch coach en docent van cursussen autobiografisch schrijven. Lees verder

Lees verder

Het Krasse Kruid – Duurzame workshops in Molenrij

In 2000 hebben Ester van Joolen en Bas Bijl een dorpsboerderij in Molenrij gekocht en geheel verbouwd. Ook runnen ze…

Lees verder

Antiquariaat Zolderman – meer dan boeken

In een bijzonder pand in Houwerzijl zit het veelzijdige bedrijf van Dick Ronner en Flora de Jong. Lees verder

Lees verder