De Bende van Acht

De Bende van Acht is een initiatief van Joke Kops, een project rondom ‘Zelfontdekkend Gastheerschap’ voor kleinschalig ondernemers op het gebied van toerisme, recreatie, cultuur en streekproducten in de gemeente De Marne.

bendevan8_sloepenloods_twtHet project wordt aangestuurd door acht ondernemers/ initiatiefnemers en richt zich het stimuleren van langere verblijfsduur, herhalingsbezoek van de toeristische gast in de regio en een positieve uitstraling van de gemeente De Marne. Een gebied ontdekken is niet alleen de tip van een folder of website, het begint vooral bij mensen die de regio kennen en hun gasten wijzen op allerlei mogelijkheden die aansluiten bij hun interesse.

De kracht van kleinschalig initiatiefnemers is de persoonlijke benadering, een streekeigen gastheerschap. Bij ‘Zelfontdekkend Gastheerschap’ ontdekken initiatiefnemers aantrekkelijke activiteiten en verblijfsaccommodaties voor hun gast. Door middels van bedrijfsbezoeken in de vorm van korte excursies maken ze tevens kennis met de persoon/personen achter elke locatie. Er is ruimte voor keukentafel gesprekken, informele discussies en kennisuitwisseling, alles naar wens en vraag.

www.demarneonline.nl

Meer uit de gemeente

Zomerse kunst- en tuinenroute op het Groninger Hogeland 2019

Tuin Kunst Hogeland springt tussen 8 en 23 juni uit de band met een avontuurlijk en gevarieerd festival en trekroute…

Lees verder

Werken aan de Dorpen

De komende 2 jaar wil gemeente De Marne met het project ‘Werken aan de Dorpen’ de inwoners helpen met leefbaarheids-en…

Lees verder

VIDEO | Uitwaaien tussen meer en zee! Belevingstocht Lauwersom

Gedeputeerde Henk Staghouwer van Provincie Groningen opent de nieuwe belevingstocht Lauwersom. De tocht gaat langs de mooiste plekjes in Lauwersoog,…

Lees verder