Christelijk Vrouwenkoor Pro Musica

Christelijk Vrouwenkoor Pro Musica , opgericht in 1989, is een koor met zangeressen uit Leens en omgeving. Momenteel zijn er 22 leden.

pro_musica_leensHet koor wordt gedirigeerd door John Schreurs, onder wiens leiding het koor naam heeft gemaakt door kwalitatief hoogstaande prestaties bij concerten. Goede beoordelingen bij concoursen resulteerden een aantal malen in het winnen van een eerste prijs.

Het repertoire bestaat uit gevarieerde religieuze muziek, van de 17e tot de 20e eeuw. Er wordt zowel a capella als met begeleiding gezongen. Tijdens de concerten is Liesbeth Wildeveld de vaste pianiste. Pro Musica neemt regelmatig deel aan korenfestivals en concerten. Enkele malen per jaar leveren ze hun bijdrage aan een kerkdienst. Een goede traditie is tijdens de kersttijd het kerstconcert in de Petruskerk in Leens.

Voor de agenda van Pro Musica Leens, zie website: www.promusicaleens.nl

Meer uit de gemeente

VIDEO | Houten platencamera van fotograaf Caroline Penris

Eenrum. Naast digitale fotografie maakt Caroline foto's met een antieke balgcamera uit 1900. Caroline neemt ons mee terug in de…

Lees verder

Caroline Penris – fotograaf

Of het nu gaat om een portret of een documentaire serie: mensen zoals ze zijn in hun gewone bijzonderheid, dat is…

Lees verder

Ambacht in Het Hogeland

De Marne, sinds januari 2019 Gemeente Het Hogeland, heeft veel inwoners met creatieve beroepen. Maar hoeveel mensen beheersen eigenlijk nog…

Lees verder