Freya Noest

Poppenspeelster en scenemaker Freya Noest geeft diverse voorstellingen op scholen, in de natuur en in het Havenstraat Poppentheatertje Eya Popeya StiPP te Zoutkamp over onderwerpen uit het leven gegrepen.

freya1Met de poppentheaterschool geeft ze spelles in dialogen maken en spelen. Komt uit natuurbeschermings gezin. Bracht jeugd door bij de NJN, wat haar gevormd heeft tot natuur minded. Dit uit zich in het geven van gezins en klassen natuureducatie poppen en creaturen theater bostochten in het Lauwersmeergebied(SBB en IVN). Hierbij komen theatraal verschillende bosdierleefstijlen tot leven. Als door een vergrootglas (insecten) of belevend met gevederden (vogels)of snorrekriebelend met harigen.

Over het eeuwige eb van de lauwerszee schreef zij het boek `Wadd´n eb, man’ geïllustreerd door Henny Vels-Lok. In het Visserijmuseum staat de Luikenpoppenkast. Hierin speelt ze ouderswetse zoutkampse gebruiken en dorps momenten als voorstelling uit.

freya2

freya3

Meer uit de gemeente

VIDEO | Houten platencamera van fotograaf Caroline Penris

Eenrum. Naast digitale fotografie maakt Caroline foto's met een antieke balgcamera uit 1900. Caroline neemt ons mee terug in de…

Lees verder

Roel Stolvoort, geïnspireerd door De Ploeg

Opening van een expositie van schilderijen van kunstenaar Roel Stolvoort. Roel vertelt over zijn werk, stijl en onderwerpkeuze, geïnspireerd door…

Lees verder

Caroline Penris – fotograaf

Of het nu gaat om een portret of een documentaire serie: mensen zoals ze zijn in hun gewone bijzonderheid, dat is…

Lees verder