Gerlof Alves – Feestelijke hobbies

Al 25 jaar lang verzamelt Gerlof Alves uit Kruisweg kerststallen en winterlandschappen. Van alle onderdelen die hij her en der op de kopt tikt maakt hij steeds nieuwe taferelen.
De eerste kerststal kreeg hij van zijn oma van 95.kerstetalagegerlof-alves Hij repareerde wat er kapot aan was en breidde het stalletje langzaam uit. Gaandeweg kwamen er andere stallen bij en inmiddels heeft hij een behoorlijk verzameling opgebouwd. Slechts één keer per jaar, met kerst, komen de stallen en winterlandschappen van zolder en sinds enkele jaren zijn ze ook voor het publiek te bezichtigen in de etalage van de boekenwinkel, naast de Katholieke kerk in Kloosterburen. De hele etalage is dan gevuld met feestelijk verlichte kerststallen, hetgeen veel bekijks trekt bij passanten en kerkbezoekers.

Behalve de stallen heeft Gerlof nog een andere bijzondere hobby: hij is al sinds jaar en dag Sinterklaas bij allerlei gelegenheden. Daarnaast is hij actief in Carnavalsvereniging Oldeclooster en in Stichting Culturele Activiteiten Kloosterburen (SCAK).

Meer uit de gemeente

VIDEO | Houten platencamera van fotograaf Caroline Penris

Eenrum. Naast digitale fotografie maakt Caroline foto's met een antieke balgcamera uit 1900. Caroline neemt ons mee terug in de…

Lees verder

Roel Stolvoort, geïnspireerd door De Ploeg

Opening van een expositie van schilderijen van kunstenaar Roel Stolvoort. Roel vertelt over zijn werk, stijl en onderwerpkeuze, geïnspireerd door…

Lees verder

Caroline Penris – fotograaf

Of het nu gaat om een portret of een documentaire serie: mensen zoals ze zijn in hun gewone bijzonderheid, dat is…

Lees verder