Rende Zoutewelle

Rende Zoutewelle (1956), fijn houtbewerker en kunstenaar, studeerde ooit in Groningen af in een heel andere richting, namelijk culturele antropologie en geografie.

Rende Zoutewelle

In de eerste fase van zijn kunstenaarschap maakte Rende voornamelijk kistjes, lampen, stoelen, tafels, muzieklessenaars, spelen en sculpturen. Door contacten in de wereld van de kinderrevalidatie, rolde hij in een aanverwant, maar voor hem nieuw vak. Hij maakt nu, in opdracht van instellingen en verzekeringsmaatschappijen, aangepaste meubelen voor gehandicapte kinderen. En hoewel dat het merendeel van zijn tijd beslaat, maakt hij nog altijd graag muzieklessenaars, tafels en andere meubels waarmee hij 25 jaar geleden zijn loopbaan begon.

Behalve houtbewerker is Rende ook fotograaf. Vijftien van zijn foto’s zijn als ansichtkaart door Aurora Publications uitgegeven. Hij exposeert zijn foto’s en maakte foto’s voor meerdere boeken. In de winkel van galerie ‘Nou nog mooier’ te Warfhuizen, is zijn fotoserie over Warfhuizen en omstreken als ansichtkaartenset verkrijgbaar.

Meer uit de gemeente

VIDEO | Houten platencamera van fotograaf Caroline Penris

Eenrum. Naast digitale fotografie maakt Caroline foto's met een antieke balgcamera uit 1900. Caroline neemt ons mee terug in de…

Lees verder

Roel Stolvoort, geïnspireerd door De Ploeg

Opening van een expositie van schilderijen van kunstenaar Roel Stolvoort. Roel vertelt over zijn werk, stijl en onderwerpkeuze, geïnspireerd door…

Lees verder

Caroline Penris – fotograaf

Of het nu gaat om een portret of een documentaire serie: mensen zoals ze zijn in hun gewone bijzonderheid, dat is…

Lees verder