Wad’n Klank – Lauwersmeer

Wad’n Klank is de meest noordelijk gevestigde jachthoornblaasgroep in Nederland. Door de geografische ligging hebben zij een speciale band met de (wadden)zee, het Lauwersmeer, de friese en groninger polders.

waddnklankJachthoorns hadden van oorsprong de functie om tijdens de jacht signalen over te brengen. Die functie is, zeker door de uitvinding van de mobiele telefoon, wat verloren gegaan. Maar daarnaast wordt de jachthoorn ook gebruikt om het geschoten wild eer te bewijzen. Door speciale signalen wordt aan het einde van de jacht elk geschoten dier op traditionele wijze eer bewezen. En dankbaarheid voor de cirkel van het leven waarbij het vlees weer dient tot voedsel.

Voor Jachthoorngroep Wad’n Klank staat plezier van het gezamenlijk muziek maken voorop. De oefenavonden zijn dan ook buitengewoon gezellig waarbij allerhande (sterke) jachtverhalen worden uitgewisseld.

Wad’n Klank beschikkt over oefenlocaties in Hantum (Fr) enHouwerzijl (Gr). De jachthoornblaasgroep kent momenteel geen ledenstop. Belangstellenden worden van harte uitgenodigd om eens een oefenavond bij te wonen.

www.waddenklank.nl

Meer uit de gemeente

VIDEO | Houten platencamera van fotograaf Caroline Penris

Eenrum. Naast digitale fotografie maakt Caroline foto's met een antieke balgcamera uit 1900. Caroline neemt ons mee terug in de…

Lees verder

Roel Stolvoort, geïnspireerd door De Ploeg

Opening van een expositie van schilderijen van kunstenaar Roel Stolvoort. Roel vertelt over zijn werk, stijl en onderwerpkeuze, geïnspireerd door…

Lees verder

Caroline Penris – fotograaf

Of het nu gaat om een portret of een documentaire serie: mensen zoals ze zijn in hun gewone bijzonderheid, dat is…

Lees verder