Wouter Wieringa – ontwerper

Wouter Wieringa woont en werkt in Amsterdam en Westernieland. Hij is een ontwerper die geniet van de energie van de stad en van de stilte van het platteland. Sinds 1995 ontwerpt hij huisstijlen, jaarverslagen, autobeletteringen, websites enz. voor een uiteenlopende groep van opdrachtgevers.

Het mooie aan zijn vak vindt Wouter de uitdaging om informatie te ordenen en alle elementen hun plek te geven. Dan ziet het ontwerp er uiteindelijk uit alsof het zo de bedoeling was.

Hij vindt het leuk om als spin in een web te fungeren van van onder anderen drukkers, lithografen, fotografen, illustratoren, tekstschrijvers en webontwikkelaars. Onder de naam zegmaarwouter®/zegmaarmarieke® werkt Wouter samen met Marieke Zwartenkot aan grote projecten, zoals de huisstijl van wooncorporatie Lefier in Groningen, Hoogezand/Stadskanaal en ZuidoostDrenthe (Emmen/Borger).

www.wouterwieringa.nl

Meer uit de gemeente

VIDEO | Houten platencamera van fotograaf Caroline Penris

Eenrum. Naast digitale fotografie maakt Caroline foto's met een antieke balgcamera uit 1900. Caroline neemt ons mee terug in de…

Lees verder

Roel Stolvoort, geïnspireerd door De Ploeg

Opening van een expositie van schilderijen van kunstenaar Roel Stolvoort. Roel vertelt over zijn werk, stijl en onderwerpkeuze, geïnspireerd door…

Lees verder

Caroline Penris – fotograaf

Of het nu gaat om een portret of een documentaire serie: mensen zoals ze zijn in hun gewone bijzonderheid, dat is…

Lees verder