Wouter Wieringa – schrijver

Wouter Wieringa  schrijft korte verhalen, columns, blog en essays. Hij kijkt met verwondering naar de gewone dingen. In zijn verhalen zit altijd wel ergens een glimlach of een verrassende twist. Soms begint hij zomaar ergens en het is steeds verrassend waar hij dan uitkomt. Maar niets is zomaar. Besmuikte humor is hem niet vreemd.

Wouter houdt van het Groningse land waarin hij generaties diep geworteld is en vanuit Amsterdam is gaan wonen. Zijn verleden als leraar kiert vaak door de teksten heen als hij uitlegt. Dat doet hij graag zo eenvoudig mogelijk. De schoolmeester in hem wil nog weleens wat al te nadrukkelijk corrigeren, de rode pen is nooit ver weg.

Vanuit zijn beroepspraktijk als ontwerper brengt hij de behoefte tot ordening en structuur mee. Geboren boven de boekwinkel van zijn ouders heeft hij de liefde voor taal, literatuur, boeken met de paplepel ingegeven gekregen. Hij noemt zichzelf een taalbaasje.

www.wouterwieringa.nl

Meer uit de gemeente

VIDEO | Houten platencamera van fotograaf Caroline Penris

Eenrum. Naast digitale fotografie maakt Caroline foto's met een antieke balgcamera uit 1900. Caroline neemt ons mee terug in de…

Lees verder

Roel Stolvoort, geïnspireerd door De Ploeg

Opening van een expositie van schilderijen van kunstenaar Roel Stolvoort. Roel vertelt over zijn werk, stijl en onderwerpkeuze, geïnspireerd door…

Lees verder

Caroline Penris – fotograaf

Of het nu gaat om een portret of een documentaire serie: mensen zoals ze zijn in hun gewone bijzonderheid, dat is…

Lees verder