Kleine Huisjes

kleinehuisjes_vierkant

Kleine Huisjes (Gronings: Lutje Hoeskes) ligt ongeveer anderhalve kilometer ten noordoosten van Kloosterburen en is in de 19e eeuw ontstaan. De huisjes in het dorp werden bewoond door landarbeiders die voornamelijk werkten in de toen ontstane (kwelder)polders, de Bokumerpolder, de Ikemapolder en de Negenboerenpolder, alle ten noorden van het dorp.

De bij de polders horende boerderijen zijn: Oud Bokum, Nieuw Bokum, Ikema en Feddemaheerd. Bron Wikipedia

Lutje_toentje_kleinehuisjes_web

De landarbeider als zonnewijzer
Met dit beeld brengt het dorp Kleine Huisjes een ode aan de landarbeider. De landarbeider is aan het wieden, geknield met een krabber in de hand.

Website over Kleine Huisjes

Reportages

VIDEO | De Marne

Monumentale wolkenluchten, werken op het land, restauratie van kerk en molen, bloembollen, dorpen, Het Lauwersmeer, de nieuwe Streekmarkt Verhildersum… 

Lees verder

Bedrijvigheid

Hanna van der Linden – volop in beweging

Hanna van der Linden woont sinds mei 2017 in Kleine Huisjes, bij Kloosterburen. Daarvoor woonde ze in Amsterdam waar ze 28 jaar lang bewegingsles gaf . Deze lessen zet zij nu voort op het Hogeland.

Lees verder

Akkerbouwbedrijf Landgoud Kloosterburen

Landgoud is een biologisch familiebedrijf in Kleine Huisjes bij Kloosterburen. De boerderij van Ale Havenga en zijn vrouw Fenna ligt op nog geen kilometer van de kwelder en het wad, midden in gemeente De Marne op het prachtige Hogeland.

Lees verder