Molenrij

molenrij_degroeneluwte_stiles

Het dorp Molenrij is ontstaan rond enkele molens die aan het einde van het Maar, tegenwoordig het Molenrijgstermaar, stonden. Van de molens is er niet een bewaard gebleven. In het begin van de jaren ‘90 waren er plannen om enkele van de molens te herbouwen. De fondsen waren echter niet toereikend. Het woord rij, rieg of rijge duidt op een rij huizen. De aanduiding komt wel in meerdere Groningse plaatsnamen voor. Bron Wikipedia.

Vereniging Dorpsbelangen Rieg
p/a Haven 12
9977 RZ Molenrij
inavlootman@hotmail.com

Reportages

VIDEO | De Marne

Monumentale wolkenluchten, werken op het land, restauratie van kerk en molen, bloembollen, dorpen, Het Lauwersmeer, de nieuwe Streekmarkt Verhildersum… 

Lees verder

Kunst & cultuur

Laxmi Bickley – musicus

Laxmi Bickley heeft een internationale carrière opgebouwd als violist en altvioliste. Ze genoot haar opleiding aan de Royal Northern College of Music in Manchester, Engeland en daarnaar op het Conservatorium van Amsterdam.

Lees verder

Ineke van der Weele – fotograaf

Van oorsprong is Ineke filmer en werkte als regisseur en cameravrouw voor televisie en theater. Ze schreef 2 scenario’s voor televisie films die door haar zelf geregisseerd werden,de NPS zond ze uit. In 2001 verhuisde ze van het westen naar het noorden van het land,stopte met werken maar ziet het leven om haar heen nog steeds als een film voorbij schieten.

Lees verder

Alma Huisken – culinair journalist & auteur

Alma Huisken is (bekroond) culinair journalist, auteur van zes boeken en mede-eigenaar van de prachtige Proeftuin in Molenrij. Daar tuiniert ze op biologisch-dynamische wijze, geeft workshops en verzorgt cursussen in biologisch moestuinieren en praktische tuinecologie. 

Lees verder

Eva Kipp – kunstenaar

“Fantasie en werkelijkheid laten abstracte tekens – (nieuwe)werelden ontstaan. Bevroren tijd, het komen en gaan van mensen en seizoenen, dood-leven-religie, zijn vaak terugkomende elementen in mijn werk…”

Lees verder

Initiatieven

Aan tafel!

Heb je geen zin om in je eentje te eten of vind je het gewoon leuk om een keer met een geheel nieuw gezelschap aan tafel te gaan, dan zijn er in De Marne genoeg mogelijkheden.

Lees verder

Bedrijvigheid

Het Krasse Kruid – Duurzame workshops in Molenrij

In 2000 hebben Ester van Joolen en Bas Bijl een dorpsboerderij in Molenrij gekocht en geheel verbouwd. Ook runnen ze al jaren de goed lopende bed&breakfast De Sokkeraai.

Lees verder