Wehe-den Hoorn

WehedenHoorn_water_1

Wehe-den Hoorn had tussen 1922 en 1942 een station aan de spoorlijn Winsum – Zoutkamp. De spoorlijn is in 1942 opgebroken en het stationsgebouw is in 1964 gesloopt. Wehe-Den Hoorn is aangesloten op het hoofdwegennet via de N361, die voor een groot deel op het voormalig spoortracé ligt.

De hervormde kerk van Wehe (nu cultureel Centrum ’t Marnehoes) dateert uit de 13e eeuw en heeft een in 1656 verhoogde toren. In de kerk staat een orgel van Doornbos uit 1923.

Wehe-den Hoorn is ook de startplaats van de processies naar Onze Lieve Vrouwe van de Besloten Tuin in de kluiskapel van het bedevaartplaatsje Warfhuizen.

Vereniging Dorpsbelangen Wehe-den Hoorn
t.a.v. mw. A.Schiphorst
Warfhuisterweg 11
9964 AX  Wehe-den Hoorn

Website Wehe-den Hoorn: www.wehe-denhoorn.nl

Reportages

VIDEO | Leer & ontwikkelcentrum, Wehe-den Hoorn

Op bezoek bij het Leer & Ontwikkelcentrum in Wehe den Hoorn in Gemeente De Marne. Met o.a. de cliënten, trajectbegeleider Ralph Hilbrandie en Diana Uiterwijk (Teamleider Spoor 2). Cliënten worden opgeleid, maken o.a. werkstukken van resthout, repareren fietsen en veel meer. 70 % van de mensen die vorig jaar door het Leer & Ontwikkelcentrum heen zijn gekomen heeft ook werk gevonden.

Lees verder

VIDEO | De Marne

Monumentale wolkenluchten, werken op het land, restauratie van kerk en molen, bloembollen, dorpen, Het Lauwersmeer, de nieuwe Streekmarkt Verhildersum… 

Lees verder

Kunst & cultuur

Joke Kops

Joke Kops houdt zich al tientallen jaren bezig met zakelijke leiding in kunst en cultuur. Onder haar vroegere projecten behoren o.a. ‘Stipendia 1986’ voor het Ministerie van WVC en ‘Parallel Views’ voor Arti & Amitiae en de Nederlandse Spoorwegen.

Lees verder

’t Marnehoes

Cultureel centrum, Wehe-den-Hoorn, in voormalige kerk uit 13e-eeuw.  Sinds de restauratie van 1985 fungeert ’t Marnehoes als cultureel centrum voor de regio Noordwest Groningen. Waar eerder zich de preekstoel bevond is een toneel geplaatst.

Lees verder

Initiatieven

Koor Noorderstem

Eind 2014 nam Jan Lameris uit Vierhuizen het initiatief tot het oprichten van een nieuw koor. Op 3 december 2015 werd officieel de vereniging Noorderstem opgericht.

Lees verder

Helpende Handjes – Wehe-den Hoorn

Feestelijke aftrap ‘Helpende Handjes’! Burgemeester Wiersma fietst met de bakfiets naar de eerste klus.

Lees verder

De Spullenbank Wehe-den Hoorn

Op donderdag 17 november opent de Noord-Groningse Uitdaging op de vestiging van het Leer- en Ontwikkelcentrum, van Werkplein Ability in Wehe-den Hoorn, de deuren van de Spullenbank.

Lees verder

De Bende van Acht

De Bende van Acht is een initiatief van Joke Kops, een project rondom ‘Zelfontdekkend Gastheerschap’ voor kleinschalig ondernemers op het gebied van toerisme, recreatie, cultuur en streekproducten in de gemeente De Marne.

Lees verder

Vitale Dorpen

Het project Vitale Dorpen in De Marne is een verzameling van initiatieven en activiteiten die als totaal een bijdrage leveren aan de leefbaarheid in de dorpen. Fotoserie van de bijeenkomst Vitale Dorpen in Wehe-den-hoorn.

Lees verder

Bewoners

Sonja Wiekens

Met veel passie maakt Sonja Wiekens uit Wehe-den Hoorn haar schilderijen. 

Lees verder