Westernieland

Westernieland

Westernieland (Gronings: Westernijlaand of ’t Nijlaand) ligt in het uiterste noorden van de provincie Groningen, 20 kilometer boven de stad Groningen. Hier wonen landbouwers, kunstenaars en rustzoekers.

Westernieland ligt op 2 kilometer van de Noord-Groningse kwelderdijk. Er worden waddenzwerftochten gelopen en fietsers of wandelaars kunnen hier hun hart ophalen aan de prachtige natuur en vergezichten over het weidse Groningse Hogeland.

Vereniging Dorpsbelangen Westernieland
p.a. Tammesweg 1
9956 TD  Den Andel
tel. (0595) 528259v

Website: www.westernielandweb.nl

Reportages

Route 99 Atelierroute op Het Hogeland

Route 99. Iedere laatste zondag van de maand van 12.00 ~ 17.00 uur nodigen kunstenaars u uit om een kijkje te nemen in hun ateliers.

Lees verder

VIDEO | De Marne

Monumentale wolkenluchten, werken op het land, restauratie van kerk en molen, bloembollen, dorpen, Het Lauwersmeer, de nieuwe Streekmarkt Verhildersum… 

Lees verder

Fotoserie westernieland

Fotoserie Westernieland

Lees verder

Kunst & cultuur

Wouter Wieringa – ontwerper

Wouter Wieringa woont en werkt in Amsterdam en Westernieland. Hij is een ontwerper die geniet van de energie van de stad en van de stilte van het platteland. Sinds 1995 ontwerpt hij huisstijlen, jaarverslagen, autobeletteringen, websites enz. voor een uiteenlopende groep van opdrachtgevers.

Lees verder

Anno Smith – keramist

De Groninger keramist Anno Smith (1915 – 1990) heeft veel naoorlogse woningbouw met figuratieve tegeltableaus en objecten mogen versieren, onder andere in de West-Indische Buurt en de Rivierenbuurt in Groningen. Zijn kunst werd ook veelvuldig in en op openbare gebouwen en in de openbare ruimte toegepast, onder andere in Heerenveen en Diever.

Lees verder

Geschiedenis

Verbouw van De Oelesprong

Eind 2009 verkocht Gemeente de Marne het gebouw, dat toen vijf jaar leegstond. De nieuwe eigenaren, Sjoerd van der Weide en Wouter Wieringa, ontwikkelden een plan voor verbouw van de school en herinrichting van de tuin.

Lees verder