Feiten & cijfers over Mensingeweer

Met 200 inwoners is Mensingeweer een van de kleinere dorpen. Het aantal inwoners van Mensingeweer is iets toegenomen ten opzichte van vorig jaar. Er zijn 89 huishoudens in Mensingeweer. In een derde van die huishoudens wonen mensen alleen. Dat is bijna gelijk aan het gemiddelde in De Marne (32%). In Mensingeweer zijn 25 vestigingen van bedrijven. Dit is gelijk aan 2016.  In deze bedrijven werken 45 mensen. Dit zijn er twee meer dan in 2016. Dat iemand in Mensingeweer werkt, wil niet zeggen dat hij of zij er ook woont. Sommige mensen reizen heen en weer naar hun woonadres buiten Mensingeweer.

Factsheets Gemeente de Marne – 2018 – Mensingeweer (PDF)

Bronnen: Personen en huishoudens: Basisregistratie Personen, bewerking Thorbecke 2018. Prognoses: PRIMOS 2017, bewerking ABF Research Werk: Landelijk Informatiesysteem van Arbeidsplaatsen – LISA 2017. Deze informatie wordt verstrekt door Gemeente De Marne in het kader van Open Data – het delen en beschikbaar maken van informatie, gegevens en cijfers.

Meer uit de gemeente

Feiten & cijfers over Zuurdijk

Met 170 inwoners is Zuurdijk één van de kleinere dorpen. Het inwoneraantal is al jaren nagenoeg stabiel. Er zijn 75…

Lees verder

Feiten & cijfers over Houwerzijl

Er zijn 102 huishoudens in Houwerzijl, ongeveer gelijk aan vorig jaar. De verwachting is wel dat het aantal huishoudens de…

Lees verder

Feiten & cijfers over Niekerk

Met 59 inwoners is Niekerk, samen met Broek, het kleinste dorp van de gemeente. Het aantal inwoners van Niekerk is…

Lees verder