Feiten & cijfers Zoutkamp

Met 1.214 inwoners is Zoutkamp het vijfde dorp van De Marne. Het aantal inwoners is iets afgenomen ten opzichte van vorig jaar. De inwoners van Zoutkamp wonen in 562 huishoudens. In Zoutkamp staan 586 woningen. Eén daarvan is een vakantiewoning. In Zoutkamp zijn 97 vestigingen van bedrijven. Dat zijn er evenveel als vorig jaar. In deze bedrijven werken 633 mensen. In vergelijking met 2016 is dat een toename van 5%. Dat iemand in Zoutkamp werkt, wil niet zeggen dat hij of zij er ook woont. Sommige mensen reizen heen en weer naar hun woonadres buiten Zoutkamp.

 

 

Factsheets Gemeente de Marne – 2018 – Zoutkamp (PDF)

Bronnen: Personen en huishoudens: Basisregistratie Personen, bewerking Thorbecke 2018. Prognoses: PRIMOS 2017, bewerking ABF Research Werk: Landelijk Informatiesysteem van Arbeidsplaatsen – LISA 2017 . Bronnen: BAG, Basisregistratie Personen, WOZ (2018), Wierden en Borgen (2018). Deze informatie wordt verstrekt door Gemeente De Marne in het kader van Open Data – het delen en beschikbaar maken van informatie, gegevens en cijfers.

Meer uit de gemeente

Feiten & cijfers over Zuurdijk

Met 170 inwoners is Zuurdijk één van de kleinere dorpen. Het inwoneraantal is al jaren nagenoeg stabiel. Er zijn 75…

Lees verder

Feiten & cijfers over Houwerzijl

Er zijn 102 huishoudens in Houwerzijl, ongeveer gelijk aan vorig jaar. De verwachting is wel dat het aantal huishoudens de…

Lees verder

Feiten & cijfers over Niekerk

Met 59 inwoners is Niekerk, samen met Broek, het kleinste dorp van de gemeente. Het aantal inwoners van Niekerk is…

Lees verder