Feiten & cijfers over Gemeente De Marne

FACTSHEETS – Cijfers en feiten (open data) over Gemeente De Marne. Bijvoorbeeld over leeftijdsverdeling, bedrijven, stemgedrag, huisvesting, cijfers van koop en huur, te koop en verkocht, leegstaande sociale huurwoningen en andere nuttige informatie.

Het grondgebied van De Marne is behoorlijk groot (24.000 hectare). Toch wonen er maar iets meer dan 10.000 mensen verspreid over 21 dorpen en een groot buitengebied. Daarmee is De Marne één van de dunst bevolkte gemeenten van Nederland.

feiten_cijfers_graphOpen data zijn gegevens die door iedereen vrij gebruikt, hergebruikt en opnieuw verspreid kunnen worden. Een voorbeeld van het gebruik van open data is buienradar.nl. De informatie over De Marne wordt verstrekt door Gemeente De Marne in het kader van Open Data – het delen en beschikbaar maken van informatie, gegevens en cijfers. Informatie over alle dorpen is hier te vinden in de vorm van factsheets.

Feiten en cijfers hier downloaden (PDF)
Klik hier voor uitleg over definities Factsheets (PDF)

Bronnen: BAG, GBA/ BRP, WOZ (januari 2018), CBS (2018), Wierden en Borgen (2018). Deze informatie wordt verstrekt door Gemeente De Marne in het kader van Open Data – het delen en beschikbaar maken van informatie, gegevens en cijfers.

Op de website van de gemeente De Marne vindt u meer informatie over de gemeente en over regelingen, subsidiemogelijkheden, statistieken en beleid. U vindt er ook een aantal ‘open data’ bestanden over bijvoorbeeld de woningmarkt, bevolkingsgegegevens, inkomensverdeling en dergelijke.

Meer uit de gemeente

Feiten & cijfers over Houwerzijl

Er zijn 102 huishoudens in Houwerzijl, ongeveer gelijk aan vorig jaar. De verwachting is wel dat het aantal huishoudens de…

Lees verder

Feiten & cijfers over Hornhuizen

In Hornhuizen staan 87 huizen. Daarvan is één woning een vakantiewoning. De andere huizen zijn beschikbaar voor bewoning. Ten opzichte…

Lees verder

Feiten & cijfers over Eenrum

Er zijn 2 huishoudens meer ten opzichte van vorig jaar. Eenrum is één van de grotere dorpen. De 1.505 mensen…

Lees verder