Actueel

Marne Cultuur heeft een bericht gedeeld.
Marne Cultuur

Geplaatst op 16-06-2019 07:28

Truckshow Hogeland in Ulrum ... See MoreSee Less

Marne Cultuur heeft een bericht gedeeld.
Marne Cultuur

Geplaatst op 14-06-2019 20:57

Morgen kun je je lokale, veelal biologische producten weer halen op de Streekmarkt Verhildersum.

Landgoed Verhildersum Leens
Zaterdag 15 juni Streekmarkt Verhildersum

Morgen is er weer streekmarkt bij Verhildersum in Leens. Prachtige producten van prachtige producenten.

Wat kun je verwachten? Toffe geitenkaas van Doetie's geiten, heerlijke chutneys, kruiden en meer van Inmakenenzo.nl, natuurlijke cosmetica en kruidentheeën van Kruidenvrouw De Zonneakker, zelfgesponnen wol, vleesetende planten (handig tegen de vliegen), heerlijke boerenkaas, honing direct van de imker, biologisch scharrelvlees en nog veel meer.

Kom gezellig langs en haal die boodschappen die je in de supermarkt niet vindt!

De Streekmarkt is van 10.00 tot 16.00 uur bij de Museumboerderij van Verhildersum. Entree voor de markt en parkeren is gratis.
... See MoreSee Less

Marne Cultuur heeft een bericht gedeeld.
Marne Cultuur

Geplaatst op 13-06-2019 06:51

VACATURE ALERT!
Wegens groei zijn wij voor Hoogholtje in Wehe-den Hoorn op zoek naar een ervaren en, conform cao kinderopvang, gekwalificeerde Pedagogisch Medewerker!

Check hier de volledige vacature en reageer voor 1 juli 2019!
... See MoreSee Less

Marne Cultuur heeft een bericht gedeeld.
Marne Cultuur
Ben jij een meisje van 13, 14 of 15 en hou je van voetbal? Geef je dan snel op voor de open training bij VV Kloosterburen. Het is helemaal gratis. En als je het leuk vindt kun je misschien wel meevoetballen in het meidenteam 😊

Geplaatst op 10-06-2019 22:06

Ben jij een meisje van 13, 14 of 15 en hou je van voetbal? Geef je dan snel op voor de open training bij VV Kloosterburen. Het is helemaal gratis. En als je het leuk vindt kun je misschien wel meevoetballen in het meidenteam 😊 ... See MoreSee Less

Marne Cultuur heeft een bericht gedeeld.
Marne Cultuur
Jamjam....

Geplaatst op 09-06-2019 21:12

Jamjam....Morgen, tweede Pinksterdag, is de theetuin open. Frambozen/Mascarponetaart in de maak🍰. ... See MoreSee Less

Comment on Facebook

Met een bazuintje red je je tuintje, op een buisje misschien wel je theehuisje!🧐

Lekker

Hmmmmm heerlijk Carin Van Wijngaarden-van Willigen

Marne Cultuur heeft een bericht gedeeld.
Marne Cultuur
Het programma voor de pinksterfeesten in Zoutkamp.

Geplaatst op 09-06-2019 11:42

Het programma voor de pinksterfeesten in Zoutkamp.Na een onstuimige zaterdag is nu Zondag eerste Pinksterdag aan de beurt op ons programma
We hebben o.a modelboten , oude ambachten en creativiteitsmarkt, visshow de Mazdaboys, rondleidingen op de Gebroeders Luden, rondvaarten verzorgd door het Visserijmuseum, statische motoren en oude tractoren, demonstratie garnalenpellen, wedstrijd nettenboeten, optredens van Moondance,
In het visserij museum 2X een stuk van de toneel vereneging

En het muziekfestival op het water met "LEAD"

Wij wensen iedereen héél veel plezier vandaag!
... See MoreSee Less

Marne Cultuur heeft een bericht gedeeld.
Marne Cultuur
Grote kinderen gezocht!

Geplaatst op 05-06-2019 22:18

Grote kinderen gezocht!Lieve mensen en vooral kinderen! Wij hebben hulp nodig. De vrijwilligers die de laatste jaren voor de kinderen klaar hebben gestaan zijn aan het werk geslagen hun studieperiode zit erop! Zij helpen nog steeds maar zitten vast aan hun baas! Wij hebben minimaal 6 vrijwilligers nodig om alle kinderen te kunnen begeleiden. Wie wil ons helpen van 15 tot en met 19 juli van 10 tot 1600 uur. De afscheidsavond duurt iets langer!!! Zonder hulp kan het niet dus heb je al vakantie en wil je wel een weekje helpen meld je aan!!! Gekke ouders zijn ook zeer welkom! Help ons mee om deze te gekke week in stand te houden! ... See MoreSee Less

Marne Cultuur heeft een bericht gedeeld.
Marne Cultuur

Geplaatst op 05-06-2019 15:30

Ik schrik me de takken!Komende Pinksterweekend zijn wij open zondag 1e Pinksterdag van 12 tot 17 uur rondleiding 14 uur , maandag 2e Pinksterdag van 10 tot 17 uur rondleiding om 11 en 14 uur. En 2e Pinksterdag Takkendag dan mogen de kinderen die dat willen een bakje met wandelende takken mee naar huis (1 per gezin) met daarbij ook een verzorgingsbrief . ... See MoreSee Less

Marne Cultuur heeft een bericht gedeeld.
Marne Cultuur

Geplaatst op 04-06-2019 17:53

Hoe goed is jouw plantenkennis?

Coöperatie Klooster&Buren
Prijsvraag Midzomerfeest

Weet jij welke wilde bloemen en planten dit zijn?

Alle foto's zijn genomen in het bos en langs de akkers in de omgeving van Kloosterburen. Onder degenen die alles goed hebben verloten we een leuke prijs, af te halen op 22 juni in de kraam van de vrijwilligers van de Kloostertuin.

Doe je mee?

Je antwoorden kun je tot 19 juni mailen naar info@kloosterenburen.nl
... See MoreSee Less

Marne Cultuur heeft een bericht gedeeld.
Marne Cultuur
Image attachment

Geplaatst op 04-06-2019 06:48

The Other World is back for the ..."Nordic Tour"! Voici les dates de nos prochaines tournée :
IMPORTANT : Do you know a nice pub/livingroom/place IN NORTH OF GERMANY OR HOLLAND where we could play ? Nous cherchons un concert de plus en Hollande/Allemagne, si vous connaissez un bar sympa, quelqu'un de sympa avec un salon sympa.... ON PREND !
- Jeudi 6 Juin - Amiens - Chez l'habitant (France)
- Vendredi 7 - Groningen - Roodehaan (Netherlands)
- Jeudi 13 Juin - Namur - Arsène café (Belgium)
....
- Mercredi 19 Juin - Niort - KILIM BAR
- Vendredi 21 Juin - La Roche sur Yon - BAR DES ARTISTES
...
- 1er Août - Tartas - Les Jeudis de l'été
- 3 Août - Monestier
And more coming !
#musicianlife #theotherworldtour #ontour #fancyaconcert #floydtheflamingo #celticharp #harpeceltique #rockharp #guitar #didjeridoo #ravdrum #songs #worldmusic #funk #folk
... See MoreSee Less

Marne Cultuur heeft een foto gedeeld.
Marne Cultuur
Luister je mee naar dit bijzondere verhaal van Shazia?

Geplaatst op 31-05-2019 16:22

Luister je mee naar dit bijzondere verhaal van Shazia?Nu te beluisteren op Wongema.nl: Gesprek met Shazia de Haan. Als 17jarige kwam ze uit Afghanistan moederziel alleen op het Groningse Hogeland terecht. Spoiler alert: Alles komt goed. #wongema ... See MoreSee Less

Marne Cultuur heeft een bericht gedeeld.
Marne Cultuur
Komend weekend kunnen textielliefhebbers hun hart ophalen bij Landgoed Verhildersum LeensImage attachment

Geplaatst op 31-05-2019 16:20

Komend weekend kunnen textielliefhebbers hun hart ophalen bij Landgoed Verhildersum LeensDit weekend!
Mooi bericht van Landgoed Verhildersum. Laat u verrassen, het is een prachtig evenement.

De textieldagen op Verhildersum: een spannende ontmoeting tussen oud en nieuw en een beproefd recept voor een geslaagd dagje uit.
Beide dagen open van 10.30 – 17.00 uur.

Hebt u zich al aangemeld voor een van de workshops op 1 & 2 juni? Tijdens de textieldagen Wonen en Leven met Textiel op Landgoed Verhildersum Leens ? Het kan nog.

Want wat is er nu leuker om tijdens zo’n inspirerende en leuke dag een nieuwe techniek te leren. Leer bijvoorbeeld vilten om een zeepje, tassen maken of quilt een speldenkussen in de Cathedral windows techniek. En wie weet wordt dat dan uw nieuwe hobby… Meld u dus snel aan via info@verhildersum.nl , want het aantal deelnemers is beperkt.

Het textielweekend Wonen en Leven met Textiel wordt al jaren op Verhildersum georganiseerd. Een selecte groep standhouders leert u de fijne kneepjes en demonstreert allerlei technieken. Oude handwerktechnieken en historisch textiel inspireren tot moderne uitwerkingen en (mode)technieken. Zaterdagmiddag 1 juni kunt u modeshows van historische kostuums bijwonen, maar ook van de huidige mode.
En neem ook een kijkje bij de pronkrollen. Dit zijn lange stroken van lapjes met verschillende technieken die aan elkaar zijn gezet en zo een hele lange rol vormen. Omdat dit soort pronkrollen vaak door meisjes tijdens hun schoolperiode werd gemaakt, worden ze ook wel Souvenir de ma Jeunesse genoemd. Vaak zijn het echte juweeltjes. Een kijkje meer dan waard.
Het hele weekend zijn er doorlopend demonstraties van stof bedrukken, sfeer creëren, spinnen, vilten, naaldfrivolité, weven, borduren, kantklossen, een beer maken, en nog meer.
Bent u enthousiast geworden en wilt u graag verder aan de slag? Natuurlijk is er daarvoor materiaal te koop, zodat u zelf thuis ook verder kunt.
Bent u geïnteresseerd in historisch textiel? Ook dan is er voor u genoeg te zien en te horen. In de museumboerderij zijn prachtige caraco jakken uit de 18e eeuw te bewonderen en 19e eeuwse kinderkleding, beide uit de uitgebreide textielcollectie van Verhildersum. Maar er zijn ook rondleidingen door de borg waarbij extra aandacht voor het textiel is.
Natuurlijk wordt deze dag de inwendige mens niet vergeten. U kunt daarvoor terecht in het museumcafé in de boerderij of in grandcafé Schathoes.
De textieldagen op Verhildersum: een spannende ontmoeting tussen oud en nieuw en een beproefd recept voor een geslaagd dagje uit.
Beide dagen open van 10.30 – 17.00 uur. www.verhildersum.nl
... See MoreSee Less

Marne Cultuur heeft een bericht gedeeld.
Marne Cultuur

Geplaatst op 31-05-2019 01:01

Caatje's Lutje Theetoen
De theetuin is a.s. weekend open van 13.00 uur tot 17.00 uur.
... See MoreSee Less

Marne Cultuur heeft een bericht gedeeld.
Marne Cultuur
Hier worden wij niet vrolijk van 😣

Geplaatst op 30-05-2019 18:32

Hier worden wij niet vrolijk van 😣We maken ons zorgen: Nederlands kleinste erkende botanische tuin Domies Toen dreigt te moeten sluiten per 1 oktober a.s. wegens geldgebrek.
Deze oude pastorietuin aan de voet van de 14e eeuwse Petruskerk in Pieterburen is een fantastische slingertuin. Onder de monumentale bomen staan meer dan 90 soorten stinsenplanten, vele inheemse plantensoorten (waarvan meer dan 70 op de bedreigde Ned. Rode lijst) en er staan vele kruidensoorten uit de Middeleeuwen. Doodzonde als dit verdwijnt! Lees meer over deze tuin en hoe de Nederlandse Tuinenstichting helpt om sluiting te voorkomen: www.tuinenstichting.nl/nieuws/grote-zorgen-om-dreigende-sluiting-domies-toen/
... See MoreSee Less

Comment on Facebook

Waarom wachten op failliete gemeentes? Zet een crowdfunding op.🧐

Marne Cultuur heeft een bericht gedeeld.
Marne Cultuur

Geplaatst op 30-05-2019 07:35

Morgen is het zover! Hemelvaartsmarkt 2019!

Morgen is traditie getrouw de 42ste editie van de Hemelvaartsmarkt Eenrum. Op het molenplein is de 2de boeken- en hobbymarkt!

Naast alle kramen die al zijn voorgesteld zijn wij natuurlijk ook van de partij.

Er is en wordt hard gewerkt in de molen om alle voorbereidingen te treffen. Want wie wil nou niet een pakje "leliekoekjes".

Morgenochtend zullen de broodbakkers actief aan de slag gaan, om over de gehele dag verse broodjes klaar te hebben voor u.

Verder zijn de molenaars de gehele dag in de molen, zodat u de mogelijkheid heeft om de molen te bezoeken (kinderen onder de 12 altijd onder begeleiding van een volwassene).

Zien we u morgen op het molenplein?
... See MoreSee Less

Comment on Facebook

Al mijn hongerige wolven zullen er zijn! yurpublications.nl/

Marne Cultuur heeft een bericht gedeeld.
Marne Cultuur

Geplaatst op 30-05-2019 07:33

Woensdag 5 juni van 18.00 tot 20.00 hebben wij een inloop avond voor een bijbaan. Kom je ook langs? ... See MoreSee Less

Marne Cultuur heeft een bericht gedeeld.
Marne Cultuur
Zoutkamp beweegt. Beweeg je mee?

Geplaatst op 29-05-2019 07:04

Zoutkamp beweegt. Beweeg je mee?🗨 UITNODIGING VERVOLGBIJEENKOMST
'ZOUTKAMP BEWEEGT' 17 JUNI 2019 🗨
Vorige keer hebben we gesproken over deze toekomstdroom. Is dit haalbaar en wordt dit gedragen in het dorp? Het antwoord daarop was volmondig JA!
De aanwezigen van de vorige bijeenkomst hebben in verschillende groepen op papier gezet wat hun wensen zijn. Daarop zijn wij verder in gesprek gegaan met de leverancier en hebben we gekeken wat mogelijk is. Ondertussen zijn wij ook druk bezig geweest met het binnenhalen van verschillende subsidies en sponsorgelden.

Graag willen wij u informeren en betrekken bij de laatste besluitvorming om deze toekomstdroom in vervulling te laten gaan!
U bent van harte welkom op maandag 17 juni om 19.45 uur in de Deurenloods.
... See MoreSee Less

Load more