Freya Noest

Poppenspeelster en scenemaker Freya Noest geeft diverse voorstellingen op scholen, in de natuur en in het Havenstraat Poppentheatertje Eya Popeya StiPP te Zoutkamp over onderwerpen uit het leven gegrepen.

freya1Met de poppentheaterschool geeft ze spelles in dialogen maken en spelen. Komt uit natuurbeschermings gezin. Bracht jeugd door bij de NJN, wat haar gevormd heeft tot natuur minded. Dit uit zich in het geven van gezins en klassen natuureducatie poppen en creaturen theater bostochten in het Lauwersmeergebied(SBB en IVN). Hierbij komen theatraal verschillende bosdierleefstijlen tot leven. Als door een vergrootglas (insecten) of belevend met gevederden (vogels)of snorrekriebelend met harigen.

Over het eeuwige eb van de lauwerszee schreef zij het boek `Wadd´n eb, man’ geïllustreerd door Henny Vels-Lok. In het Visserijmuseum staat de Luikenpoppenkast. Hierin speelt ze ouderswetse zoutkampse gebruiken en dorps momenten als voorstelling uit.

freya2

freya3

Meer uit de gemeente

Ambacht in Het Hogeland

  SchouwerzijlBertus Onderwater, steenhouwerOver De Schreefwww.deschreef.nl ZuurdijkJan Medema, dorscombinatie EenrumCaroline Penris, oude houten balgcamerawww.carolnepenris.nl Abrahams Mosterdmakerijwww.abrahamsmosterdmakerij.nl Eenrumer Klompenwww.eenrumerklompen.nl KruiswegTico Top,…

Lees verder

Museum de Eenhoorn

In 2018 hebben Bruce de Jonge en Astrid Koper zich in het oude stationsgebouw van Ulrum gevestigd. Daar openden zij…

Lees verder

Constanze Cromwell – Tegelkunst en PolyGlassArt

Constanze heeft zich gespecialiseerd in de Tegelkunst en op het gebied van PolyGlassArt. Zij laat zich in haar werk inspireren…

Lees verder